• DOLAR 32.511
  • EURO 34.982
  • ALTIN 2432.432
  • ...
Suriyeli öğrenciler yüzerek motive ediliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ülkelerindeki savaştan kaçarak Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesine gelip, Süleymanşah Konaklama Tesisleri'ne yerleşen Suriyeli öğrenciler, yüzme kurslarında motive ediliyorlar.

AFAD ve çadır kent yönetiminin birlikte hazırladığı "Yüzmeyi Öğren Hayata Tutun" projesi kapsamında, 420 lise öğrencisine 2 ay boyunca yüzme kurslarında eğitim verilecek.

Tesislerde kurulan basın ve sosyal proje ofisi birimi tarafından koordine edilen yüzme kurslarına katılan öğrenciler, hafta sonları belirlenen günlerde kamp araçlarıyla yüzmeye götürülüyorlar.

Öğrenciler, cankurtaran eğitimcilerin gözetiminde yüzme eğitimlerine devam ediyorlar.

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Süleymanşah Konaklama Tesisleri Müdür Yardımcısı Dr. Gazanfer Erbay, "Genelde Urfa'da hava sıcaklığı 40 derecenin üzerinde, sıcak bir hava var. Kampımızda neler yapabiliriz diye düşündük. Burada Akçakale Belediyesine ait yüzme havuzunun olduğunu öğrendik. Hemen gerekli organizasyonları yapıp, gerekli izinleri aldık. Her hafta 60 öğrenci olmak üzere kampımızın araçlarıyla 2 saatliğine buraya gönderiyoruz. Çocuklarımız burada çok güzel eğleniyorlar, serinliyorlar. Kampımızda buna benzer sosyal etkinlikler yapmaya devam edeceğiz." dedi.

Kursa katılan Suriyeli öğrenciler ise böyle bir etkinliğin düzenlenmesinden dolayı mutlu olduklarını belirttiler.

Öğrencilerden Ahmet Ğarrak, "Ben 5 yıldır çadır kentteyim. Bugün çadır kent idaresi bizleri yüzmeye getirdi. Lise öğrencileri olarak yaklaşık 60 öğrenciyi getirdiler. Yüzmeye getirdikleri için çok mutlu olduk. Çadır kent idaresine ve AFAD yetkililerine teşekkür ederim." ifadelerini kullandı.

Yüzme havuzuna gelerek serinlemeye çalıştığını dile getiren Rezzak Semih, kursun düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.

Süleymanşah Konaklama Tesisleri'nin eğitim alanında beden eğitimi öğretmenliği yapan Ahmed Hac Hasan, öğrencilerin çok mutlu olduklarını ifade ederek, şunları söyledi: "Bugün 60 lise öğrencisini yüzmeye getirdik. Gerçekten bugün hava çok sıcaktı. Bu etkinliğin düzenlenmesinden dolayı çadır kent idaresine ve AFAD yetkililerine teşekkür ederiz. Öğrencilerimiz bu etkinlikten dolayı çok mutlu oldular ve moralleri gerçekten yerine geldi. Bu etkinliğin devam etmesini diliyorum." (İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir