• DOLAR 32.538
  • EURO 34.764
  • ALTIN 2485.203
  • ...
SON DAKİKA
"Buğdaydaki hayal kırıklığını mısırda yaşamak istemiyoruz"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Toprak Mahsulleri Ofisinin (TMO) buğday alım fiyatını geç açıkladığını belirten Batman Zahireciler ve Hububatçılar Derneği Başkanı Hifzullah Akdaş, fiyatın geç açıklanması nedeniyle buğdayda yaşadıkları hayal kırıklığını mısırda yaşamak istemediklerini söyledi.

Bu yıl Toprak Mahsulleri Ofisinin buğday alım fiyatını geç açıklaması nedeniyle hem çiftçi hem de esnafın mağdur olduğunu ifade eden Akdaş, Ofis'in sert buğdayı geçen yıl bir lira 50 kuruşa aldığını, bu sene ise bir liranın altında aldığını kaydetti.

Fiyatın geç açıklanmasının yanı sıra Ofis'in hububat ürünlerini geç aldığını vurgulayan Akdaş, Ofis'in geçen sene yaklaşık 60 bin ton buğday alımı yaptığını, şu anda 6 bin ton alım yaptığını ve bunun mağduriyet oluşturduğunu aktardı.

İl genelinde hububat ürünlerinde verimin iyi olduğunu fakat Ofis'in alım fiyatında sıkıntılar yaşadıklarını dile getiren Akdaş, buğdayda yaşadıkları hayal kırıklığını hasadı yaklaşan mısırda yaşamak istemediklerini belirterek, tek temennilerinin Ofis'in erken fiyat açıklaması yapması olduğunu söyledi.

Akdaş, "Sorunlarımızın yetkililere ulaşmasını istiyoruz. Buğday alımında Ofis geç açıklama yaptı. Esnaf ve çiftçi olarak mağdur olduk. Ürünlerimiz elimizde kaldı, satamıyoruz. Dışarıdaki pazarda maalesef finansman olarak çok sıkıntılı bir dönem yaşıyoruz. Fabrikalara mal gönderiyoruz, para alamıyoruz. Ofis'in ürünlerimizi daha erken almasını istiyoruz. Geç almasından dolayı çok mağdur oluyoruz." dedi.

Mısır alım fiyatının en az 75 kuruş olması gerektiğini sözlerine ekleyen Akdaş, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Geçen sene Batman'da Ofis, buğdayda 60 bin ton ürün aldı, bu sene daha 7 bine ulaşamadı. Yaklaşan bir mısır hasadı var, önümüzdeki haftalar içerisinde hasat başlayacak. Buğdayda yaşadığımız hayal kırıklığını mısırda da yaşamak istemiyoruz. Yetkililerin bir an önce ofisle ilgili sorunumuza el atmasını istiyoruz. Biz mısırda en düşük fiyatın 75 kuruş olarak belirlenmesini istiyoruz." (M. Fatih Akgül - İLKHA)


























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir