• DOLAR 32.568
  • EURO 34.774
  • ALTIN 2491.435
  • ...
Burkina Faso`da restorana saldırı: 28 ölü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batı Afrika ülkelerinden Burkina Faso'nun başkenti Ouagadougou'da Türkiyeli birine ait restorana ve yakınında bulunan bir otele düzenlenen silahlı saldırıda ilk belirlemelere göre, 28 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi.

Edinilen bilgilere göre, dün gece TSİ 23.00 dolayında meydana gelen "Aziz İstanbul adlı" Türkiyelilere ait bir restoranda ve yakınında bulunan bir otele silahlı saldırı düzenlendi.

Saldırıda ilk belirlemelere göre, 28 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi.

Burkina Faso İletişim Bakanı Remi Dandjinou, düzenlenen saldırıyı "terör saldırısı" diye nitelendirdi. 

Dışişleri Bakanlığından açıklama

Burkina Faso'nun başkenti Vagadugu'da dün gece meydana gelen ve çok sayıda insanın hayatını kaybetmesiyle ilgili Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada saldırıyı şiddetle kınandığı bildirildi.

Açıklamada, "Burkina Faso'nun başkenti Vagadugu'da dün gece meydana gelen ve çok sayıda masum insanın hayatını kaybetmesine ve yaralanmasına neden olan terörist saldırıyı en güçlü şekilde kınıyoruz. Saldırıda bir vatandaşımızın hayatını kaybetmesinden ve bir vatandaşımızın da yaralanmasından ayrıca büyük üzüntü duyulmuştur. Saldırıda hayatını kaybedenlerin ailelerine ve kardeş Burkina Faso halkına başsağlığı, yaralananlara acil şifa diliyoruz." denildi. (İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir