• DOLAR 32.358
  • EURO 34.983
  • ALTIN 2324.46
  • ...
Meteorolojiden 4 Uyarı Geldi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Meteoroloji Genel Müdürlüğü`nün son verilerine göre hava sıcaklığı, ülkenin güneybatı kesimlerinde 2 ila 4 derece artacak. Marmara`nın güneyi, İç Anadolu`nun kuzeydoğusu, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu`nun kuzeyi ile Edirne, Tekirdağ, Yalova, Sakarya, Kütahya, Afyonkarahisar, Eskişehir, Sinop, Van ve Ankara şehir merkezi ile güney ilçelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
 
KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI
Meteoroloji Genel Müdürlüğü`ne göre yağışların genellikle yağmur ve sağanak, Orta Karadeniz`in iç kesimleri, Doğu Karadeniz, İç Anadolu`nun kuzeydoğusu, Doğu Anadolu`nun kuzeyi ile Van, Kütahya ve Bilecik çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde yurdun iç ve doğu kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Hava sıcaklığı, ülkenin güneybatı kesimlerinde 2 ila 4 derece artacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.
BUZLANMA VE DON UYARISI
Ülkenin iç ve doğu kesimlerde sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.

ÇIĞ UYARISI
Karadeniz`in iç kesimleri ile Doğu Anadolu`nun kuzey ve doğusunda eğimin fazla olduğu alanlarda oluşabilecek çığ tehlikesine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli olmaları öneriliyor.

KAR ERİMELERİ UYARISI
Hava sıcaklığında beklenen artış nedeniyle yerde kar örtüsü bulunan iç bölgelerde, özellikle güneşlenmenin yaşandığı öğle saatlerinde, kar erimeleri beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (Ani sel, su baskını, heyelan, taşkın vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

BÖLGELERDE HAVA DURUMU
MARMARA: Parçalı çok bulutlu, güneyi ile ilk saatlerde Edirne, Tekirdağ, Yalova ve Sakarya çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı, ilk saatlerde Bilecik`in yükseklerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Akşam saatlerinde rüzgarın kuzeydoğu (poyraz) yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/s) esmesi bekleniyor.

EGE: Parçalı ve çok bulutlu, Afyonkarahisar çevreleri yağmurlu, Kütahya çevreleri yağmur, yüksekleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçecek. Gece saatlerinde Kuzey Ege`nin iç kesimlerinde yer yer sis bekleniyor.

AKDENİZ: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinin yükseklerinde yer yer buzlanma ve don olayı görülecek.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, kuzeydoğusu ile Eskişehir, Kırıkkale, Kırşehir, Nevşehir, Ankara şehir merkezi ile güney ilçeleri yağışlı geçecek. Yağışların; yağmur, bölgenin kuzeydoğusunda karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Sabah saatlerinde bölgenin kuzey ve doğusunda yer yer buzlanma ve don olayı bekleniyor. Gece saatlerinde bölgede yer yer sis görülecek.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde Sinop çevrelerinin yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yer yer buzlanma ve don olayı görülecek.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağışlı geçecek. Yağışların yağmur, bölgenin iç kesimleri ile akşam saatlerinden sonra Doğu Karadeniz kıyılarında karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç ve yüksek kesimlerinde yer yer buzlanma ve don olayı görülecek. Doğu Karadeniz`in iç kesimlerinde eğimin fazla olduğu alanlarda oluşabilecek çığ tehlikesine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, kuzey kesimleri ile Van çevrelerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Bölgenin kuzey ve doğusunda eğimin fazla olduğu alanlarda oluşabilecek çığ tehlikesine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu geçecek
 
BAZI İLLERDE HAVA DURUMU
İstanbul: Parçalı çok bulutlu (10)
Ankara: Parçalı ve çok bulutlu, hafif olmak üzere öğle saatlerinde şehir merkezi ile güney ilçelerinin yağmurlu. Gece saatlerinde yer yer sis bekleniyor. (8)
İzmir: Parçalı bulutlu (19)
Adana: Parçalı az bulutlu (18)
Antalya: Parçalı az bulutlu (21)
Samsun: Çok bulutlu, ilk saatlerde yağmurlu (6)
Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerine kadar aralıklı kar yağışlı (-1)
Van: Parçalı ve çok bulutlu, öğle ve akşam saatlerinde kar yağışlı (4)
Diyarbakır: Parçalı bulutlu (13)
 
İLKHA
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir