• DOLAR 32.323
  • EURO 35.144
  • ALTIN 2294.34
  • ...
Okullara güvenlik kamera sistemi kurulacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İçişleri Bakanlığı tarafından 81 ilin valiliğine gönderilen yazıda, 2017-2018 eğitim ve öğretim yılı dolayısıyla bu yıl toplam bin okula güvenlik kamera sistemi kurulacağı belirtildi.

762'si Milli Eğitim Bakanlığı tarafından kurulacak güvenlik kamera sisteminin, Kent Güvenlik Yönetim Sistemlerine (KGYS) entegre edileceği bildirildi.

Uyuşturucuyla mücadele amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 762 okul için güvenlik kamera sisteminin programa alındığının kaydedildiği yazıda, "Bunun dışında valilik imkanlarıyla okul çevresi ve önü kamera sistemlerinin kurulmasının da amaca yönelik ivedi sonuç alınmasını sağlayacağı değerlendirilmektedir. Bu itibarla Türkiye genelinde Milli Eğitim Bakanlığınca programa alınıp, güvenlik kamerası kurulacak 762 adet okulun yanında valilik imkanlarıyla ilave toplam bin okulun güvenlik kamera sistemleriyle donatılarak, Kent Güvenlik Yönetim Sistemlerine (KGYS) entegre edilmesi önem arz etmektedir." denildi.

Ayrıca yazıda, "Bu çerçevede bin rakamı hedefine ulaşılması için her valiliğimize Milli Eğitim Bakanlığı kendi bütçe programı dışında kalan okullar arasında öncelik sırasına göre seçilecek okullara güvenlik kamera sistemi kurup, KGYS entegresinin sağlanması, bunun yanında valiliklerimizce mevcut kamera sistemlerinin bu amaçla kurulmuş olan KGYS'lere entegre edilmesinin tamamlanması, konu hakkında her ayın birinde bir önceki çalışma sonuçlarını bakanlığımız İller İdaresi Genel Müdürlüğüne raporlanması gerekir." ifadelerine yer verildi. (İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir