• DOLAR 32.324
  • EURO 35.14
  • ALTIN 2298.099
  • ...
SON DAKİKA
Yeşilay bölge toplantısını Diyarbakır`da yaptı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yeşilay, Türkiye genelinde yaygınlaştırdığı şubelerinin kapasitelerini geliştirmek amacıyla hizmet içi eğitimler düzenliyor.

Bölge bölge yapılan eğitim programlarının Konya, Samsun ve Kars ayakları tamamlanırken, eylül sonuna kadar 3 ilde daha yapılacak olan eğitimlerin 4'üncüsü Diyarbakır'da gerçekleştirildi.

Eğitim programlarında; Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitim Programı (TBM) uygulaması, Yeşilay Danışmanlık Merkezi (YEDAM) yaygınlaştırılması, mevzuat, tüzük ve yönetmelikler eğitimi, kurumsal iletişim yönetimi, proje döngüsü, şube finansal sistemi, beden dili, gönüllüler ve üyelerle ilişkilere yönelik eğitimler veriliyor.

Diyarbakır Öğretmenevi'nde verilen eğitimde 11 şube yer aldı. Yeşilay Genel Sekreteri Av. Osman Baturhan Dursun ve Yönetim Kurulu üyesi Hatice Saadet Kalyoncu'nun da katıldığı eğitim programı 11-13 Ağustos 2017 tarihleri arasında düzenlendi.

Yeşilay Diyarbakır Şube Başkanı Yahya Öger, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Yeşilay'ın bölge toplantısının Diyarbakır'da olması bizim açımızdan olumlu bir davranıştı. 11 ilden gelen şube başkanlarımız ve şube yöneticilerimizi Diyarbakır'da bazı tarihi mekânlarda ağırlama şansına sahip olduk. İnanıyoruz ki misafirlerimiz illerine döndüklerinde Diyarbakır'la ilgili var olan yanlış kanaatleri bertaraf edeceklerdir. Diğer açıdan da YEDAM'ın Diyarbakır'ımızda kurulması noktasında bir yol güzergâhı belirlendi. İnanıyoruz ki yerel yöneticiler ve bürokrasinin bu anlamda bizlere destekleri olacaktır. Şube başkanları toplantımız 3 gün devam etti, şube kapasitelerinin geliştirilmesi ile ilgili olumlu adımlar atıldı. Yeşilay ve Yeşilay Diyarbakır Şubesi bu süreçten sonra daha güçlü bir sesle sahada olmaya devam edecektir." dedi. (İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir