• DOLAR 32.541
  • EURO 34.9
  • ALTIN 2438.17
  • ...
Yarım asırdır kaldırımda tespih satıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Muş'ta kurduğu tezgâhında ekmeğini tespih taşlarından çıkaran 70 yaşındaki Hacı Halis Yayık, 50 yıldır işini sabırla ve severek yapıyor.

PTT Caddesi üzerindeki kaldırımda Oltu taşı, Kehribar, Kuka, Kök ve değerli taşların da yer aldığı çeşitleri tespih tutkunlarıyla buluşturan Yayık, sattığı esanslar da etrafa güzel kokular saçıyor.

Ekmeğini tespih taşlarından çıkaran Yayık, çevresindekiler tarafından da büyük ilgi görüyor.

50 yıldır kaldırımda tespih sattığını söyleyen Yayık, "Tespih, tespih ipi, kehribar takımları satıyorum. Ben ne satmışsam herkes memnundur. Bu şekilde geçimimi sağlıyorum. Ben 25-30 yıl yukarı çarşıda kaldım. 20 seneye yakındır da bu kaldırımda iş yapıyorum. Tam 50 yıldır ekmek paramı bu tezgâhtan kazanıyorum." dedi.

Yayık'ı, yaklaşık 40 yıldır tanıdığını söyleyen Fikret Aktaş, "Onu tanıdığımda saçları siyahtı, şimdi beyazlamış. Hacı hep burada ekmek parasını kazanıyor. Yeni değil 50 yıldır bu işi yaparak ekmek parasını kaldırımda kazanıyor." ifadelerini kullandı.

Hacı Aslan da kendine bildi bileli Hacı Halis Yayık'ın burada iş yaptığını ve kendisini çok sevdiklerini belirtti. (Ayetullah Tarhan-İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir