• DOLAR 32.37
  • EURO 34.998
  • ALTIN 2325.477
  • ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan Isparta'da konuştu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Davet edildiği açılış törenlerine katılmak üzere Isparta'da bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Anadolu Grubu Isparta Meyve Suyu Üretim Tesislerinin açılış törenine katıldı.

Törende katılımcılara hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, 125 milyon TL yatırım değerine sahip ve yılda 100 bin ton meyve işleyecek olan meyve suyu fabrikasının Isparta ve Türkiye için hayırlı olmasını diledi.

Avrupa ülkelerinin Türkiye'ye yönelik eleştirilerinin çoğunluğunun kendi iç siyasetleriyle ilgili olduğunu bildiklerini belirten Erdoğan, "Hollanda'nın, 16 Nisan halk oylaması sürecinde tamamen gereksiz bir şekilde ilişkilerimizi germesinin sebebinin kendi seçimleri olduğunu gördük. Geçmişte Fransa ve Avusturya gibi ülkeler de benzer yöntemlere başvurmuşlardı. Şimdi aynı taktiği Almanya'nın izlediğini müşahede ediyoruz. Seçimlerden sonra ben inanıyorum ki onlar da normale döneceklerdir." dedi.

Bu süreçte Türkiye'ye yönelik haksız ve mesnetsiz suçlamalarla yatırımcıların ve turistlerin gözlerinin korkutulmaya çalışılmasının siyasi ve ticari ahlakla izah edilebilmesinin mümkün olmadığını dile getiren Erdoğan, "Nitekim ülkemizle ilgili spekülasyonların Avrupa'nın iç siyasetinden kaynaklandığını yatırımcılar da bildikleri ve gördükleri için söylenenlere pek aldırış etmiyorlar." ifadelerini kullandı.

Geçtiğimiz günlerde yapılan rüzgâr enerjisi ihalesine katılan 8 firmanın 4'ünün Alman firması olduğuna ve diğer uluslararası yatırımcıların da Türkiye'deki projelerini askıya almak bir yana, hızlandırmayı tercih ettiklerine değinen Erdoğan, şunları söyledi: "Biz, hiçbir zaman sadece keseri kendimize yontmadık. Her zaman 'Birlikte kazanalım.' çağrısı yaptık, bu anlayışla hareket ettik. Bugün burada örneklerinden birine şahit olduğumuz üzere, uluslararası yatırımcıların ülkemize olan güvenleri artarak sürüyor."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının ardından törene katılan bakan ve milletvekilleriyle birlikte fabrikanın açılış kurdelesini kesti.

Törende; Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ve bazı milletvekilleri de hazır bulundu. (İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir