• DOLAR 32.371
  • EURO 34.964
  • ALTIN 2325.29
  • ...
Dikkat! Emniyet uyardı, e-hırsızlar…
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR

Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü, internet ve sosyal medyanın kullanımının yaygınlaşmasıyla birlikte hackerların, vatandaşların şifrelerini çalarak yaptığı e-hırsızlığa karşı vatandaşları uyararak dikkatli olmalarını istedi.

Basit Parola Kullanmayın

İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, basit parola kullanılmamasını, sosyal medya hesapları gelen e-maillerle şifrelerin çalındığını, şifresiz wifi ağlarının ve virüslü programların hackerler tarafından kullanılarak şifrelerin çalındığı bildirildi.

Yapılan uyarıda vatandaşların basit parola kullanmaması istenen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Basit parolalar kullanmayın. Parolanızı kırmak isteyen hackerlar, öncelikle herkesin kullandığı parolaları dener. Şifre, ismimiz, 1234 gibi tahmin edilmesi çok kolay olan parolalar kullanılıyor. Birinci yöntem işe yaramazsa hackerlar bu seferde size sosyal ağ web sayfanızdan gelmiş gibi parolanızı girmeniz gerektiğini söyleyen sahte bir e - posta gönderebilir ve şifrenizi girmenizi isteyebilir. Şifresiz wifi ağalarının da şifrelerin çalınması için kullanılıyor. Şifresiz açık wifi ağları büyük bir güvenlik riski oluşturabilir. Bu ağlardan gönderilen veriler, wifi sinyalinin alınabildiği her yerden izlenebilir. Buna SSL ‘Secure Sockets Layer` (güvenli giriş katmanı) üzerinden gönderilemeyen parolalar da dahildir."

Bilgisayarınızdaki Tüm İşlemler Ve Girilen Şifreler Hırsızlar Tarafından İzlenebilir

Açıklamada, virüs kullanan hackerlara karşı güncel bir antivirüs programının kullanılmasının önemli olduğu kaydedildi.

Açıklamada, şöyle denildi:

"Zararlı programlar ile bilgisayarınızdaki tüm işlemler ve girilen şifreler hırsızlar tarafından izlenebilir. Bilgisayarınızın bir sahibi gibi bilgisayarınızı istedikleri gibi kullanabilirler. Tüm şifre ve hesaplarınızı ele geçirebilirler. Öncelikle güncel antivirüs kullanıp güvenli şifre seçin. Asla tanımadığınız kişilerden gelen şüpheli e - postaları açmayın."

 

 

AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir