• DOLAR 32.377
  • EURO 35.025
  • ALTIN 2325.861
  • ...
Flipkart artık Softbank`ın
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

TEKNOLOJİ SERVİSİ

Dünyanın en büyük teknoloji yatırım firması olan SoftBank,  Hindistan'ın e-ticaret teknoloji sektöründeki en büyük özel yatırımı olan Flipkart firmasını 2,5 milyar dolar vererek satın aldı.

Çin'in Alibaba'sının da arkasında olan Japon yatırımcı SoftBank, dünyanın e-ticaret için en rekabetçi pazarlarından biri olan Hindistan'da, en büyük çevrimiçi perakende şirketi Flipkart için, ABD'nin Amazon'u ile rekabet edip fiyat yükselterek, ülkenin en büyük beşinci yatırım anlaşmasını yaptı.

SoftBank'ın 100 milyar dolarlık Vizyon Fonu'ndan sağladığı birincil yatırım olarak adlandırılan söz konusu yatırım ile şirkete doğrudan fon sağlama ve ayrıca ikincil yatırım olarak mevcut pay sahiplerine hisse sağlama şeklinde kazanç elde etti.

Bu anlaşmaya kadar Flipkart hisselerinde, Güney Afrika medya devi Naspers ve Çinli İnternet holdingi Tencent birlikte %20`l ik bir paya sahip iken, Tiger Global tek başına %18`lik bir hisseye sahipti. Bu anlaşma SoftBank'ın Hindistan'daki toplam yatırımlarının 6 milyar doları geçmesini sağladı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir