• DOLAR 32.509
  • EURO 34.981
  • ALTIN 2433.84
  • ...
Mustazaf-Der Başkanı Tarihi Bir Konuşma Yaptı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bu sırada örgüt yandaşları çevrede bulunan esnafın dükkanlarını kapatmasını istedi. Gerginlik yaşanmaması için esnaf dükkanlarını kapatırken grup bir süre slogan attıktan sonra, belediyenin ekmek büfesi ve çevrede bulunan iş yerlerini tahrip etmeye başladı.

Kıbrıs Caddesi üzerinde bulunan Mustazaf-Der Adana Şube Binasına giden yandaşları burayı da taşlayarak camlarını kırdı. Olaylar üzerine dernek üyeleri ise ellerine aldıkları sopalarla caddeye indi. Yaklaşık 100 kişilik her iki grupta taşlı sopalı birbirine girerken, ihbar üzerine olay yerine çok sayıda çevik kuvvet polisi, panzer ve ambulanslar sevk edildi. Çıkan arbedede 2 gruptan 7 kişi hafif şekilde yaralanırken, örgüt yandaşı grup kaçarak ara sokaklara dağıldı.

 

Yaşanan olayların ardından bölgeye ulaşan polis ekipleri yoğun güvenlik önlemi alırken, Mustazaf-Der üyesi yaklaşık 100 kişi ellerinde sopalar ile dernek binası önünde toplandı.

Mustazaf-Der Adana yetkilisi Selahattin Yeniay, binanın penceresine çıkarak gruba tahriklere kapılmamalarını söyledi.

Yeniay, "Bu bize taş atanların çoğu gerçekten saftırlar. Kendileri farkında değiller. Her taş atana karşı biz saldırganmış gibi davranamayız. Mutlaka tahrikçilerin kaynağının başına dikkat etmeliyiz. Soğuk kanlılıkla aklı selimlikle hareket etmeliyiz. Merhametli şefkatli olmaya davet ediyoruz. Olayın daha büyümemesi için, zamanında tedbir alınırsa daha iyi olur. Gerek İsrail gerek Amerika Allah’ın laneti onlara olsun. Gerçekten burada adamları vardır, ajanları vardır, Libya’dan tutun Yemen’den Bahrey’den her taraftan. Dikkatli olalım kendimizi kaptırmayalım aklı selim davranalım. Bu tahrikçilerin kullandığı insanlara da buradan seslenmek istiyorum. Saldırı yapacağınız zaman ne amacınız var bir düşünün" diye konuştu. Yenay’ın konuşması sürekli tekbir sesleriyle kesilirken, grup dernek binası önünde nöbet tutmaya başladı.

Öte yandan Denizli, Şakirpaşa, Barbaros ve Dağlıoğlu Mahallelerinde örgüt yandaşları izinsiz gösteriler yaptı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir