• DOLAR 32.598
  • EURO 34.795
  • ALTIN 2499.242
  • ...
Başörtülü Şura`ya İkinci Sürgün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İZMİR - Aliağa ilçesinde 2011-2012 öğretim yılının başından beri kararlılığını sürdürerek örtülü bir şekilde okuluna giden Şura Çelik, daha önce sürgün edildiği okuldan da yönetmeliğe aykırı olmasına rağmen ikinci sefer sürgün edildi.

Sürgün kararının tam da 8 Mart dünya kadınlar gününde çıkması, Nerede kadın hakları? Nerede `kadın zulmüne hayır` diyenlerin çağrıları? Sorularını akıllara getirdi.

Şura, Fatih İlköğretim Okulu`nda okuyordu. Burada başörtülü olduğu gerekçesiyle önce kınama cezası aldı, sonra kılık kıyafet yönetmeliğinin en büyük cezasıyla yani Sürgün ile cezalandırıldı. Başörtüsünden taviz vermeyen 7.sınıf öğrencisi, ilkokullar yönetmeliğinin gerektirdiği bütün yaptırımları almış ve ikinci okulu olan Şehit Çavuş Bülent İlköğretim Okulunda öğrenim görmekteydi. Ancak okul yönetimi, yönetmeliğin 111.maddesini yani "Aynı olumsuz davranıştan dolayı birden fazla yaptırım uygulanamaz" ilkesini hiçe sayarak kanun dışı bir şekilde başörtülü Şura Çelik`i ikinci sefer kınama cezası ile birlikte başka okula sürgün etti.

Karara itiraz edeceğini söyleyen baba Salih Çelik şu açıklamalarda bulundu: "Bugün 8 mart Dünya kadınlar günü, insan haklarından, demokrasiden ve kadın haklarından bahsediyorlar ama benim kızın başörtülü bir şekilde okula gittiği için, sene başından beri bu üçüncü okula sürgün edilişi. Bugüne özel olarak bu da inananların hakkından olsa gerek, 8 Mart günü bizim üçüncü okula sürgün kararımız çıktı. Biran önce yetkililerden bu zulmü sona erdirmelerini ve buna bir çözüm bulmalarını istiyoruz. Şayet en güzel çözüm, çözümsüzlük diyorlarsa bu şekilde devam etsinler ama biran önce vicdanlarıyla makamları arasında bir tercih yapsınlar. Dileğimiz ise tercihlerini vicdanlarından yana kullansınlar. Bu zulme bir son vermelerini istiyoruz. Dindar nesilden, dindar gençlik yetiştirmeden bahsediliyor, her halde dindar nesil yetiştirmenin ödülü de bu olsa gerek, başka okullara sürgün olsa gerek, zulüm olsa gerek. Başbakanın bir an önce buna el atmasını ve çözüm bulmasını istiyoruz."

(Yunus Şani - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir