• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Bingöl'deki su kesintileri tepki çekiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Özelikle yaz aylarında yaşanan su sıkıntısı nedeniyle zor günler geçirdiklerini belirten İçmeler Mahallesi'nde Muhtarı Felemez Aytar, yetkililere seslenerek hayati ihtiyaç olan su için bir çözüm bulunmasını talep etti.

Kesintiler nedeniyle vatandaşların daima kendisini aradığını ancak bu konuda elinde bir şeyin gelmediğini söyleyen Aytar,  "Su şebekelerindeki yanlış bağlantılar nedeniyle özelikle yaz aylarında suyun az gelmesi nedeniyle mahallemizin bir kısmı susuz durumda. Konuyla alakalı olarak defalarca Belediye şebeke amirliğini aradığımızda suda bir sorun olmadığını söylüyorlar. Ama maalesef mahalle olarak su sıkıntısı yaşıyoruz. Başkan ve başkan yardımcılarını aradığımızda konuyla ilgili kimse ilgilenmiyor. Bize dönüş olmuyor." dedi.

"Hazır su alıp ihtiyacımızı gideriyoruz"

Yaklaşık bir aydır mahalle olarak içme suyu sıkıntısını yaşadıklarını aktaran Muhtar Aytar, "Düzenli olarak içme suyumuz akmıyor. Su akmadığı için camide abdest alamıyoruz. Burada Kur'an Kursu inşaatında çalışan işçiler su sıkıntısını yaşıyor. Yoldan geçen insanlar abdest almak için camiye geliyor. Su olmayınca hazır su alıp ihtiyacımızı gideriyoruz." diye konuştu.

Bingöl'ün ismine atıfta bulunarak şehrin geniş su kaynaklarına sahip olduğunu vurgulayan Aytar, buna rağmen su sıkıntısı yaşadıklarını ifade etti.

Mahallelerinde devam eden Kur'an Kursu inşaatına camiden su verdiklerini, bunun üzerine belediye yetkililerin gelerek su vanasını mühürlediklerini anlatan Aytar, "BİSKİ müdürü bizatihi gelip Kur'an Kursu inşaatında kullandığımız suyu mühürledi ve 'oraya su vermiyoruz' demiştir. Mahallenin Kur'an kursu, hemen caminin yan tarafındadır. Camiden şu an Kur'an kursu inşaatına su veremiyoruz. Bir belediyenin Kur'an kursu gibi hayırlı bir işin tamamlanması için yardımcı olması gerekirken, maalesef su vanasını mühürledi." ifadelerini kullandı.

 "Parktaki ağaçlar ve çimler kurudu"

Bingöl Belediyesi tarafından İçmeler Mahallesi'nde yaptırılan parktaki ağaçların ve çimlerin susuzluktan kuruduğunu ifade eden Aytar, "Park içinde yapılan tuvaletler de su akmadığı için WC ve lavabolar kapalı durumda. Su sıkıntısı parkta da var.  Parka oyun için gelen çocuklar, WC ve lavabolarda su olmadığı ve kapalı olduğu için açık alanları kullanmak zorunda kalıyorlar. Bu parkta 5 İŞKUR elemanı çalışmasına rağmen parkın hali ortada. Parkın bazı oyun grupları devrilmiş. Parkın ışıkları yanmıyor. Bu sorunları bildirmemize rağmen gelip ilgilenen yok. Ayrıca parkın girişinde bulunan çöpler zamanında alınmıyor. Mahallemizde bir tek temizlik elemanı var; tüm mahalleye bakıyor. Temizlik elemanı tek başına olduğu için çok zorlanıyor. Çok çalıştığı için sağlık sorunu yaşıyor. Belediyeye bildirmemize rağmen başka eleman vermediler." şeklinde konuştu. (İLKHA)























Bu haberler de ilginizi çekebilir