• DOLAR 32.335
  • EURO 35.062
  • ALTIN 2308.378
  • ...
"Sizin en hayırlınız Kur`an`ı öğrenen ve öğreteninizdir"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dargeçit İlçesi Yoncalı (Zivinge) Köyü camiinde yıllardır Kur'an'ı Kerim ve İslami ilimler dersleri veriliyor. İki yüze yakın kız ve erkek öğrenci, Kur'an-ı Kerim'i öğrenmenin gurur ve sevincini yaşıyor.

Kurs Hocalarından Hüseyin Özdemir, yıllardan beri köy çocuklarına Kur'an ve İslami eğitim verdiklerini, Hz. Muhammed'in, "Sizin en hayırlınız Kur'an'ı öğrenen ve öğreteninizdir." hadis-i şerifini düstur edindiklerini söyledi.

Özdemir, "Eğer Allah'ın yanında hayırlı ve kıymetli olmak istiyorsak Kur'an-ı Kerimi öğrenmemiz lazım ve çocuklarımıza da öğretmemiz lazım. Nasıl çocuklarımızın okul eğitiminin üzerinde duruyorsak aynen o şekilde hatta daha da fazlasıyla çocuğumuzun Kur'an eğitiminin üzerinde durmamız lazım. Çünkü hepimiz kendi çocuğumuzdan mesulüz. Kıyamet gününde âlemlerin Rabbi olan Allah bize çocuklarımızın hesabını soracaktır. Çocuklarımızı Kur'an kurslarına gönderelim ki en güzel şekilde dinlerini öğrensinler." dedi.

Yeni nesilin Kur'an'dan ve siyerden uzak büyüdüğünü söyleyen Özdemir, "En güzel şekilde yine Allah'ın dinine ve Kur'an'ın emirlerine dönmeleri için, çocuklarımıza İslami şuuru aşılamamız lazım. Bunun yolu da camilerden Kur'an kurslarından geçiyor. Çocuklarımızı sadece üç aylık tatilde değil de bütün bir yıl boyunca cami ile haşir neşir olmalarını sağlamalıyız. Sadece Kur'an Kerim'i değil aynı zamanda Peygamber Efendimizin hayatı, akaid, fıkıhı, adap gibi Allah'ın emrettiği kaideleri öğretiyoruz." ifadelerini kullandı.

Kursa katılan Abdurrakip Özdemir, Cebrail Verim ve Ersin Arslan adlı öğrenciler de camiye gelerek dinlerini öğrendikleri için çok mutlu olduklarını belirterek yaşıtlarına camilere gitmelerini tavsiye ettiler. (Süleyman Tunç- İLKHA)

 

 










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir