• DOLAR 32.602
  • EURO 34.818
  • ALTIN 2501.223
  • ...
Siirt`te 3 PKK`li öldürüldü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Siirt Valiliği, Baykan'ın Çevrimtepe köyü kırsalında tespit edilen 3 PKK'linin yapılan hava harekatıyla öldürüldüğünü, silah ve mühimmatlarının da ele geçirildiğini açıkladı.

Siirt Valiliğinden yapılan açıklamada, Siirt İl Jandarma Komutanlığı ve Siirt İl Emniyet Müdürlüğünce  yapılan istihbarat faaliyeti ve müşterek operasyon sonucunda Çevrimtepe köyü kırsalında 3 kişilik PKK'li grubun tespit edildiği belirtildi.

Yapılan hava harekatıyla 3 PKK'lini öldürüldüğü ifade edilen açıklamada, olay yerine Jandarma ve Polis Özel Hareket Timleri, Olay Yeri İnceleme Timi sevk edildiği, olay yerinde yapılan arazi arama ve tarama sonucunda; bir adet M-16 piyade tüfeği, bir adet M-16 piyade tüfeği şarjörü, bir Adet kaleşnikof piyade tüfeği, 5 adet kaleşnikof piyade tüfeği, bir adet tabanca, bir adet el bombası, 5 adet örgütsel doküman, 2 adet örgüt mensuplarına ait sırt çantası, 2 adet hücum yeleği, 2 adet şemsiye ve bol miktarda yiyecek ve yaşam malzemesi ele geçirildiği kaydedildi.

Açıklamada öldürülen PKK'lilerin 07 Temmuz 2017 tarihinde Baykan Kaymakamı Mehmet Kocabey'e yapılan suikast girişimi ile 24 Temmuz 2017 tarihinde Baykan İlçesi Çukurca Jandarma Karakol Komutanı Jandarma Astsubay Üst Çavuş Yakup Akdağ'ın hayatını kaybettiği saldırının planlayıcı ve faili olduklarının değerlendirildiği ifade edildi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir