• DOLAR 32.598
  • EURO 34.799
  • ALTIN 2498.054
  • ...
HÜDA PAR`dan elektrik kesintilerinden dolayı mağdur olan esnafa ziyaret
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Lokman Yalçın, Eyyübiye İlçe Başkanı Mehmet Şılaş Alkanat, Haliliye İlçe Başkanı Basri Demir ve parti yetkililerinden oluşan bir heyet, günlerdir elektrik kesintilerinden dolayı mağduriyet yaşayan sanayi esnafını ziyaret etti.

Sıkça giden elektrik kesintisinden dolayı mağduriyet yaşadıklarını, DEDAŞ'ın görevini yapmada aciz kaldığını söyleyen sanayi esnafı, mağduriyetlerinin giderilmesi için de muhatap bulamadıklarını belirterek yetkililerin elektrik sorununa mutlaka bir çözüm bulması gerektiğini ifade etti.

Yaşanan elektrik kesintilerinin dijital makinelerinin kartlarının yanmasına sebep olduğunu ifade eden sanayi esnafı, yaşanan sık elektrik kesintilerden dolayı çoğu zaman söz verdikleri müşterilerinin ihtiyaçlarına zamanında cevap veremediklerini, bunun da kendilerini zor durumda bıraktığını söyledi.

HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Lokman Yalçın, 21. Yüzyılın Türkiye'sine yakışmayan bu tablonun esnafı ve halkı ciddi oranda rahatsız ettiğini ifade etti.

Dünyanın sayılı hidroelektrik santrali barajına sahip olan Şanlıurfa'nın, elektrik sorunu konusunda mağdur bırakılmasının akıl tutulması olduğunu belirten Yalçın, "HÜDA PAR olarak sanayi esnafını ziyaret ettik. Bazı yaşanan sorunların ve mağduriyetlerin masa başında görülmesi mümkün değildir. Onun için gelip yerinde görmek gerekir. Biz de esnafımızın sorunu dinleme adına Evren Sanayi'ye gelip ziyaret ettik. Buradan anlaşılıyor ki ne belediye görevini yapıyor ne DEDAŞ ne de bölge milletvekilleri görevlerini yapıyor. Esnaf kaderine terk edilmiş durumda. Esnafın birçok sorunu arasında birinci sırada elektrik sorunu gelmektedir. Aslında bu elektrik sorunu Şanlıurfa'nın geneli için geçerlidir. Sadece sanayi esnafı değil halkımızın tamamı bundan mustariptir. Düşünün bir şehirde dünyanın sayılı hidroelektrik santrali barajına sahip olacaksın ama elektrik sorunu yaşayacaksın. Bu bir akıl tutulmasıdır. 21. Yüzyıl Türkiye'sine yakışmayan bir durumdur. Elektrik kesintileri olduğunda halk içerisinde en çok mağduriyet yaşayan esnafımız oluyor. Çünkü bu esnaflarımızın makinalarının birçoğu dijitaldir. Elektrik gittiği zaman yanan bir makinenin kart maliyeti 3-5 bin TL civarındadır. Onarımını da il dışından başka yerlerden usta getirilerek yapılıyor. Bu durumda esnaf zaten para kazanamıyor, bu da üzerine bindiğinde katmerleşiyor." ifadelerini kullandı.

HÜDA PAR olarak mağdur edilmiş esnafın ve vatandaşın sesini yetkililere duyurma adına sürekli ziyaret edeceklerini sözlerine ekleyen Yalçın, yetkililere de çağrı da bulunarak, "Buradan açık ve net olarak söylüyoruz. Bu halkın ve bu esnafın sesi olma adına bölge milletvekillerine sesleniyoruz, Enerji Bakanlığına sesleniyoruz; bu sorunu biran önce çözmeleri gerekiyor. DEDAŞ kurumu artık çürümüş, iflas etmiş ve halkın taleplerine cevap veremez duruma gelmiştir. Haksızlık yapılıyor ve halka zulüm ediliyor. Halkın kullanmadığı elektrik parasını da zorla alıyorlar. Halk da ödemek zorunda kalıyor. Bununla ilgili gerek Şanlıurfa valimiz, milletvekilleri, belediye başkanları, şu an idare ve yönetimde olan tüm yetkililere sesleniyoruz. Herkes görevini yapsın, üzerine düşen sorumluluğu yerine getirsin. Bu halkı ve vatandaşları mağdur etmesin. Mağdur etmemeleri için HÜDA PAR olarak esnafımızın ve vatandaşlarımızın her daim yanında olacağımız gibi seslerini de duyurma adına elimizden geleni yapacağız." şeklinde konuştu.

"Türkiye büyüyor ama işçiler büyümüyor"

Elektrik kesintilerinin kendileri için çok ciddi bir sorun olduğunu söyleyen sanayi esnafından Mehmet Emin Bayri, "Elektrik faturalarımız çalışmadığım halde 500 TL geliyor. Makinamızın kartları kalmadı. 3 bin TL'ye makine kartları alıyoruz. 1 saat çalışıyoruz, 3 saat elektrikler yok. DEDAŞ'ı aradığımızda ne zaman geleceğini bilmediklerini söylüyorlar. Elektrik bizde çok büyük bir sıkıntı olmuş durumda. Sanayimiz sanayi olmaktan çıkmış. Başka illerin sanayilerine imrenmekten bıktık. Diğer illerin sanayilerinde güvenliği var, park-bahçesi, dinlenecekleri kafeteryaları var ama bizim hiçbir şeyimiz yok. Doğru düzgün bekçimiz bile yok. Şu an etrafımızda cami yok. 3 kilometre ileride yapılan camiye gidiyoruz. Belediyenin tabela işini yapan bu arkadaşımız elektrik gitmiş diye şuan duruyor. Türkiye büyüyor ama işçiler büyümüyor." ifadelerine yer verdi.

"11 milletvekilimiz var ama biri Gaziantep Belediye Başkanı gibi çalışamıyor"

Elektrik kesintilerinden dolayı iş yapamadıklarını, saatlerce elektriğin gelmesini beklediklerini söyleyen sanayi esnafından Hüseyin Konuk ise "En büyük sorunumuz elektriktir. Makinalarımın hepsi dijitaldir. Elektrikler gidip geldiğinde amperler ya düşüyor ya da yükseliyor. Bundan dolayı bozulduğunda da servisini Bursa'dan getirtiyorum. Sonra onlara dünyanın parasını veriyorum. Zaten elektrik kesintilerinden iş yapamıyoruz. Yetkililerin bu sorunu gelip halletmesi için ne yapalım. 11 milletvekilimiz var ama biri Gaziantep Belediye Başkanı gibi çalışamıyor. Ben burada saatlerce elektriğin gelmesini bekliyorum. Sürekli gidip geliyor. Bir makinam 150-200 bin TL değerindedir. Yandığında zarar edeceğim. Yetkililere sesleniyoruz ama duyan yok. Seçim zamanında hepsi kapımıza kadar gelip konuşurlar ama seçim bittiğinde de ne sözünü tutan var ne de gelip giden var. Git bulabilirsen bul. Artık Ankara'da mı Avrupa'da mı bulursan bul. Bu elektriğimize bir çare bulsunlar. Daha önce elektrik faturaları için buraya kadar gelirlerdi ama şimdi faturamızı posta yoluyla gönderiyorlar." diyerek yaşadığı sıkıntıyı dile getirdi.

"İş çıkmadığından dolayı müşterilerle yüz-göz oluyoruz"

Elektrik sorununun bir an önce çözülmesini talep eden sanayi esnafı Mücahit Subaşı ise, "Bu elektrik sorununun bir an önce çözülmesini istiyoruz. Yeter artık, biz bu duruma isyan ediyoruz! İş çıkmadığından dolayı müşterilerle yüz-göz oluyoruz. Şu an gelen elektrik de düşük geliyor. Elektrik parasını geç ödediğinde de hemen gelip kesiyorlar. Bu elektrik sorununa bir çare bulsunlar." dedi.

8 nüfuslu ailesinin nafakasını buradan çıkardığını ama yeri geldiğinde BAĞKUR aidatını ödeyemez duruma geldiğini söyleyen diğer bir sanayi esnafı Ümit Yaşar da "Sanayi esnafı olarak mağdur edilmişiz. Esnaf olarak BAĞKUR aidatını ödeyemiyoruz. Bir de bu DEDAŞ'ın zulmü var. Hani 1-2 gün değil hemen hemen her gün muhakkak 2-3 saat elektrik gidiyor. Sürekli de 186'yı arıyorum. Artık beni tanıyorlar aradığımda 'Ümit bey 3-5 saat sonra gelecek' diyorlar. 8 tane nüfusum var ve ben burada oturuyorum. Çoluk çocuğumun rızkını buradan kazanıyorum. Seçim öncesi milletvekillerimiz geliyor sorunlarımızın hepsini yazıyorlar ama seçimden sonra hiç biri bize dönüş sağlamıyor." şeklinde konuştu. (İLKHA)




























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir