• DOLAR 32.495
  • EURO 34.984
  • ALTIN 2434.01
  • ...
"Hizmetin Şanlıurfa`nın her metrekaresine eşit ve adil dağıtılmasını istiyoruz"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Saadet Partisi Şanlıurfa İl Başkanı Mustafa Niyazi Yanmaz, Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak olan Teleferik Projesi'ni eleştirerek, toplumun bir kısmına hitap edecek projenin " fantezi ve makyaj" olduğunu ifade etti.

Açıklamasında belediyeyi eleştiren Yanmaz, seçim döneminde verilen vaatlerin ve projelerin yerine getirilmediğini belirtti.

Kentin kırsal bölgelerinde halkın içme suyuna ihtiyacının olduğunu söyleyen Yanmaz, "Bir tarafta Afrika yaşamı diğer tarafa Japonya yaşamı sürdürülmek isteniyor. Şanlıurfa merkezine 30 kilometre ötede kırsalda su şebekesi olmadığı için kuyu suyu içilmektedir. Köy yolları perişan haldedir. Köyler yaşanmaz hale geldiği için kente göç hızlanmıştır. Ama çok uçuk fantezi ve toplumun geneline hizmet etmeyen tesisler yapılmakta örneğin SUKAY gibi tesisler yapılmıştır ve bugünde Teleferik Projesi tartışılmaktadır." dedi.

Teleferik Projesinin fantezi ve makyaj olduğunu savunan Yanmaz, "Biz, hizmetin Şanlıurfa'nın her metrekaresine eşit ve adil dağıtılmasını istiyoruz. Bir şehir genelinde temel yaşam koşulları olan elektrik, hijyenik su ve yol yokken, asgari ücret açlık sınırının altındayken, işsizlik tavan yapmışken teleferik yapmak tamamen fantezi ve makyaj bir projedir. Teleferik yaparsanız, göl ve orman manzarasını seyir ettireceksiniz. Oysa o bölgede bolca güneş enerjisi paneli ve çanaklar mevcuttur." şeklinde konuştu.

"Seçimden önce 763 proje vaad edilmişti, unutuldu." Diyen Yamaz açıklamasının devamında şunları söyledi:

"Biz bir an evvel çevik kuvvet kavşağının ihale edip yapımına başlanmasını istiyoruz. Şanlıurfa 21. Mkz. Tugay'ı şehir içinden kaldırılmalı. Orası imara açılmadan yeşil ve mesire alanı olarak tahsis edilmelidir. Yine seçimde vaad edilen Karakoyun Deresine, Fırat suyunu bırakılarak sandal ile seyire açılmalıdır."

Yanmaz, "Siz bu zihniyet ile bu devleti yönetemezsiniz diyoruz. Onlar kadro değişikliğine gidiyor. Zihniyet bu olduktan sonra, istediğiniz kadar kadro değişikliğine gidin. Bir karınca adımı yol alamazsınız." ifadelerini kullandı.

Yapılan basın açıklamanın ardından, Pazar günü düzenlenecek olan Halilliye İlçe Kongresine vatandaşlar davet edildi. (Hüseyin Sayhar-İLKHA) 




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir