• DOLAR 32.37
  • EURO 35.013
  • ALTIN 2325.369
  • ...
San Antonio Üniversitesi eğitmeni derse çelik yelek giyerek girdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Amerika'nın Texas eyaletindeki okul kampüslerinde de silah taşıma kanununun devreye girmesini protesto eden San Antonio Üniversitesindeki Coğrafya Profesörü, kanuna karşı tepkisini çelik yelek giyerek gösterdi.

"Kendimi güvende hissetmediğimi söylemek istiyorum," diyen San Antonio Üniversitesinde ki Coğrafya Profesörü Charles K. Smith, dönemin ilk dersine çelik yelek ve kask giyerek girdi.

Amerika'nın Texas eyaletinde 2015 yılında kabul edilen bir kanuna göre Kampüs içerisinde silah taşımaya ruhsat verilmiş, resmi olarak 1 Ağustos 2017 itibariyle de hayata geçirilmişti. Kanuna göre kişiler, açıktan olmamak kaydıyla Kampüs içerisinde şahsi silah taşıyabilecek.

Kampüste olması gerekenden çok fazla ateşli silahların bulunması kendisini huzursuz ettiğini belirten Prof. Smith, "Bu durumdan dolayı nasıl hissettiğimi ifade etmek için bu şekilde giyimdim," dedi. 10 yıldır aynı üniversite çalıştığını belirten Smith, kavgalara, sınıf tartışmalarına ve tehditlerle karşılaştığını ama silahla asla karşılaşmadığını belirtti.

Smith, öğrencilerin daha önce yasadışı olarak kampüste silah taşıdığını fark ettiğini, ancak şimdi yasal olarak yapılıyor olmasının silahlı olayların olma olasılığını artıracağını belirterek, "Öğrenciler daha önce bana kızdıkları zaman, evlerine belki silah almaya giderlerdi. Gittikten sonra sinirleri yatışır ve dururlardı. Şimdi ise yanlarında taşımaları olayların olmasını hızlandıracaktır."

Smith, böyle giyinmekle üniversitenin hiçbir ilgisinin olmadığını, üniversite yönetiminin yasayı uyguladığını, kendisinin ise yasayı protesto etmek amacıyla çelik yelek ve kask taktığını belirtti.  (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir