• DOLAR 32.355
  • EURO 35.113
  • ALTIN 2308.135
  • ...
Bakan Yılmaz 81 ilin milli eğitim müdürüyle bir araya geldi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, 81 İl Milli Eğitim Müdürüyle 10-12 Ağustos tarihleri arasında düzenlenen değerlendirme toplantısına katılmak üzere Bitlis'in Ahlat ilçesine geldi.

Ahlat Kültür Merkezinde düzenlenen toplantıya Bitlis Valisi İsmail Ustaoğlu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Bitlis Milletvekili Vedat Demiröz, Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürü Hamza Aydoğdu, Kaymakamlar, Belediye Başkanları, 81 İl Müdürü, Milli Eğitim Müsteşarları ve Daire Başkanları katıldılar.

Kültür merkezi önünde karşılanan Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, PTT'nin Bitlis'in 101. Kurtuluş Yılına özel hazırladığı 'Pul Kolleksiyonu' sergisinin açılışını yaptı. Program Ahlat ilçesinin tanıtım filminin izlettirilmesi ile başladı. Daha sonra programda protokol konuşmaları yapıldı. Burada konuşan Yılmaz, "Bir milyonun üzerinde öğretmen ve 17 milyon öğrenci ile büyük bir aile olduklarını, aldıkları kararların da buna göre önemli olduğunu söyledi." dedi.

Yılmaz, konuşmasında şunları söyledi: "Eğitim ve öğretim faaliyetlerini değerlendirmek önemlidir. Koordinasyonu sağlamak için çözüm üretmek ve bölgelere ilişkin sorunları istişare etmek için bu tür toplantılar büyük bir fırsattır. İllere ve bölgeler göre sorunları masaya yatırarak, etkili çözümler üretme imkanı bulacağız. Her işimizi istişare ile yapmak bizim toplumumuzun kuralıdır. İstişarenin ihmal edildiği dönemlerde hata yapma oranı da artmıştır. Türkiye genelinde bir milyonun üzerinde öğretmen ve 17 milyon öğrenci ile büyük bir aileyiz. Buna ilişkin kararlar almak da önemlidir. Yeni bir şeyler yapmanın heyecanı ve bilinci içerisindeyiz. Bugün dünden iyiyiz. Yarınımız daha iyi olacaktır. Yeni nesillerin yetişmesinde önemli bir kurum olarak yaptığımız işi önemsiyoruz. Yola çıkarken başarımızı çıktığımız yer ile bulunduğumuz yer arasındaki mesafe ile ölçeriz."

Bakan Yılmaz, son TEOG sınavı ile ilgili bazı verileri paylaşarak, "En son TEOG Bitlis'te 51 öğrencimiz 120 sorunun hepsini doğru yaptı. Burdur'da da 51. Doğu'da da başarı oranı aynı Batıda da aynı. Ahlat'ta 6 öğrenci birinci çıktı, Rize Çayeli'nde 6, Samsun Vezirköprü 6, Güroymak'tan 4, Ordu'dan 4. Hizan 5 öğrencimiz 120 sorudan 120'sini yaptı. İzmir Çeşme'den de 5 çıktı. Bu demektir ki eğitim kalitesini artırdık. Fırsat eşitliğinde de istediğimiz kriterleri tutturduk. Türkiye'nin doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine belli bir seviye yakalanıyorsa fırsat eşitliğinin sağlandığının göstergesidir. Bugün başarılı olduğumuz her alanda Milli Eğitim camiasının payı vardır. İnşallah bundan sonra daha çok çalışacağız. Üreten, iş yapan hata da yapar, kusur da işler. Hiçbir şey yapmayan hata yapmaz. Hata yapmakta ısrar edeceğiz. Yanlış yapabiliriz. Önemli olan bu hatalardan ders çıkarmaktır. Yanlış olan bir şeyde ısrar etmemeliyiz. Çözüm odaklı olmak önceliğimiz olacak. Not vermek gerekirse önce vicdanımızla kendimize vereceğiz." diye konuştu.

"Gezmedik okul, görmedik öğretmen ve veli bırakmayın"

Bakan Yılmaz Milli Eğitim Müdürlerine seslenerek, "Sizler bulunduğunuz illerde eğitim süreci içerisinde en iyisini vermek ile sorumlusunuz. Öyle çalışmalısınız ki görülmedik köy, okul, öğretmen ve veli kalmamalıdır. Bu şekilde insanların gönlüme girerek memnuniyeti sağlarız. Vatandaş bizleri sizinle tanır. Sizler bizim yüzümüzsünüz. Mevzuata uygun olarak yürütmelisiniz. Eğitim, sevgi işidir. İster öğretmen ister yönetici olun, işi severek yaparsanız ülkenize faydalı olursunuz. Bizim alanımız her şeyden daha önemlidir. Ülkemizin geleceğini inşa ediyoruz. Hizmetler ürettik. Yarınlarımızın teminatı olan çocuklarımızı sorumluluk sahibi olarak yetiştirmeyi hedefledik. Yarınımızı da hep birlikte inşa edeceğiz. Çok çalışarak başaracağız. Her alanda kalkınmanın yolu eğitimden geçer. Sürdürülebilir kaliteli bir eğitimi vermek bizim önceliğimizdir." ifadelerini kullandı.

Bakan Yılmaz, "Milli Eğitim olarak, 2023 gereği olarak mutlu hayata hazır, sağlıklı birey eğitimi hedefliyoruz. Bizim değişen dünyada değişim hızına en iyi tepkiyi veren daha başarılı olacaktır. 25 milyonun üzerinde öğrencisi bulunan, anne ve babaları da düşünülürse, Türkiye'nin eğitime neden bu kadar ilgi verdiğini anlarsınız. İnsanlık seviyesini en kaliteli yere çıkarmanın yolu eğitimden geçmektedir. Dünyada ilk ekonomiler arasındaysanız beşeri sermayeniz güçlü demektir." dedi.

"En demokratik katılımla müfredat değişikliği yapıyoruz"

Milli Eğitim Bakanı Yılmaz, Cumhuriyet tarihinin en demokratik katılımlı müfredat değişikliği yaptıklarını dile getirerek, şunları söyledi: "Bakanlığımızın her mensubu gibi il müdürlerinin de görevi önemlidir. Yapılan çalışmaların takibi değerlendirmek bizim için de sizin içinde milli bir görevdir. Bunlardan önemlisi müfredatın yenilenmesi çalışmasıdır. Cumhuriyet tarihinden bugüne kadar en demokratik katılımla hazırlanan bir müfredattır. Okul öncesi eğitimi yaygınlaştıracağız. 5'nci sınıflarda yabancı dili yaygınlaştıracağız."

Konuşmaların ardından Ahlat Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu ile Belediye Başkanı A. Mümtaz Çoban Bakan Yılmaz'a birer hediye verdi. Bakan Yılmaz, 81 ilin milli eğitim müdürü ve katılımcılarla birlikte çektirdiği fotoğrafın ardından Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan 25 eğitim tesisinin toplu açılış törenine katıldı. (Hakan Koldaş-İLKHA)























Bu haberler de ilginizi çekebilir