• DOLAR 32.512
  • EURO 34.924
  • ALTIN 2422.666
  • ...
"Gaziantep`i tüm şehirlere örnek gösteriyoruz"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

AK Partili belediyelerin çalışmalarını yerinde değerlendirmek üzere Gaziantep'e gelen AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya, Türkiye'nin ve dünyanın en çok göç alan kentlerinden birisi olduğunu söyledi.

Belediye ve yerel teşkilatların çalışmaları hakkında bilgi almak için Gaziantep'e gelen Kaya, ilk olarak Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'i ziyaret etti. Kahvaltı ile başlayan ziyaret programı daha sonra Büyükşehir Belediyesinin vizyon projelerini gezmesiyle devam etti.

Şahin'in makamında brifing ile devam eden ziyaret sonrası açıklamalarda bulunan Kaya, Gaziantep'in kendileri için çok önemli olduğunu söyledi.

Ak Parti Genel Başkanı ve aynı zamanda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da siyasi hayatına belediye başkanlığı ile başladığını hatırlatan Kaya, "Bizim belediyelerimizin çalışma tempolarını, yola çıktıkları nokta ve geldikleri noktalar ile yaptıkları hizmetler bizim için önemli. Gaziantep ise bizim için başka bir öneme sahiptir." dedi.

Gaziantep'in ayrıca bir özelliğinin daha olduğunu ifade eden Kaya, "Türkiye'nin ve belki de dünyanın önemli mülteci kentlerinden birisidir. En çok göç alan kentlerinden birisi. Bu şehirde insani boyutu ile ilgilenen Büyükşehir Belediye Başkanımıza, Valimize, belediye başkanlarımıza, sivil toplum örgütlerine ve Gaziantep halkına gösterdikleri kadirşinaslıktan dolayı çok teşekkür ediyorum." diye konuştu.

"Gaziantep'i tüm şehirlere örnek gösteriyoruz"

Kendileri için belediyelerin yaptığı hizmetlerin önemli olduğunu aktaran Kaya, belediyelerin dünden bugüne yaptığı hizmetleri değerlendirdiklerini belirterek şöyle konuştu:

"Bu çerçevede Gaziantep'e her geldiğimde Gaziantep'in bir adım daha ileride olduğunu görüyorum. Gaziantep Türkiye'nin en büyük kentsel dönüşümünü gerçekleştirdiği bir yer. Bu kentsel dönüşümü her yerde örnek gösteriyorum. Aynı zamanda Gaziantep, şehirde olan baskıyı azaltmak için şehrin çevrelerinde yeni yerleşim kuran önemli kentlerimizden birisi. Yeni toplu konut alanları, yeni uydu kent alanları ve yeni şehirler kurulması anlamında önemli bir şehir."

Kaya, siyasetin belediyecilik ile buluştuğunu ve hizmete dönüştüğünü, hem hükümet yatırımlarının hem de yerel yatırımların birleşerek bir hizmete dönüştüğünü de sözlerine ekledi.

Şahin, ziyaret sonrası Kaya'ya Gaziantep'e has sedef işlemeli el yapımı rahle hediye etti. (İbrahim Koçyiğit - İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir