Et Üretiminde Sorun Devam Ediyor
TÜİK verilerine göre, Nisan-Mayıs ve Haziran aylarında(yılın 2.çeyreğinde) toplam kırmızı et üretimi bir önceki döneme göre %12,2 arttı. Ama bir önceki yılın aynı dönemine göre %3,4 oranında azaldı. Nüfus bir önceki yıla göre artarken, et üretiminin bir önceki yıla göre azalması ette sorunun devam ettiğini gösteriyor.
EKONOMİ SERVİSİ
Türkiye İstatistik Kurumu(TÜİK) 2017 yılı 2. Çeyreğine(Nisan-Haziran) ait Kırmızı Et Üretim İstatistiklerini açıkladı. Tüm gruplarda kırmızı et üretiminde bir önceki döneme göre artış oldu ama bir önceki yıla göre de azalma gerçekleşti. Toplam kırmızı et üretimi Nisan-Haziran döneminde 260 683 ton olarak tahmin edildi.
Toplam kırmızı et üretimi bir önceki döneme göre %12,2 artarken, bir önceki yılın aynı dönemine göre %3,4 oranında azaldı. Toplam kırmızı et üretimi içinde sadece kesimhanelerde üretilen kırmızı et miktarı ise 140 093 ton olarak gerçekleşti.
Sığır eti üretimi 229 227 ton olarak tahmin edildi. Sığır eti üretimi bir önceki döneme göre %10,3 artarken, bir önceki yılın aynı dönemine göre %5,6 oranında azaldı.
Koyun eti üretimi 22 276 bin ton olarak tahmin edildi. Koyun eti üretimi bir önceki döneme göre %19,3 artarken, bir önceki yılın aynı dönemine göre %2,1 oranında azaldı.