• DOLAR 32.414
  • EURO 35.705
  • ALTIN 2324.93
  • ...
Sasonlular yol sorununa çözüm bekliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mereto Dağı eteklerinde bulunan bayır, ova, akarsu, manzara ve yeşilliğiyle göz kamaştıran Batman'ın Sason ilçesine bağlı birçok köyün, şimdiye kadar yolların asfalt yapılmaması, sık sık yaşanan heyelan ve yolların köstebek yuvasını andırması ulaşımda sıkıntıları da beraberinde getiriyor.

Genellikle "Mıhallemi" olarak bilinen Arapların oluşturduğu birçok köy ve mezra yolları asfalt yüzü görmemiş, köy sakinleri yetililerden sorunların çözümünü bekliyor.

İLKHA muhabirine konuşan Sasonlular, Sason ilçesi ve köylerinin eşsiz güzelliklere sahip olduğunu ancak yolların bozuk olması ve sık sık yaşanan heyelan nedeniyle kimsenin pek uğramadığını söyledi.

Hiç bir yetkilinin, "haberimiz yok, bilmiyorduk" diyemeyeceklerini söyleyen Sasonlular, ayrı zamanlarda defalarca haber yaptığı halde bu yolların yapılmadığını yol çilesi ve sıkıntıları bitene kadar haklarını savunacaklarını belirttiler.

Köy yollarının yapılmasını istediklerini bu yollara ne tekerlerin ne de arabaların dayandığını söyleyen Sabahattin Atalay, "Bu yol Sason ile Kozluk ilçelerimizi bağlayan bir yoldur. İhalesi çıkmış yapılacak diyorlar fakat bir an önce yapılmasını istiyoruz. Sason Derince grup yolumuz var. O grup yolunda 30 köy ve yaklaşık yüz mezra var. Yol çukurlardan geçinmiyor. Arabalarımız o yolda perişan olmuş. O yola teker dayanmıyor. Yollarımızın bir an önce yapılmasını istiyoruz. Bu şekilde yüzlerce köy yolumuz var. Yetkililerden bu duruma el atmalarını ve mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz. Başka yerlerde tüm köy yolları asfalt yapılmış. Bizim grup yollarımız bile asfalt olmamış. Sason'da sadece 2-3 köy asfalt yüzünü gördü. Diğer köylerin hepsi bu hizmetten mahrumdur." dedi.

"2017 Türkiye'sinde yaşıyoruz ve maalesef yüzlerce köy yolu asfaltsız"

Sasonlulardan Burhan Bugan ise "Bu yol Sason ile Geçitaltı (Gox) köy yoludur. Bu yol gibi yüzlerce bozuk yolumuz var. 2017 Türkiye'sinde yaşıyoruz ve maalesef bu yoldan yüzlercesi var. Şu an da 2017 araç alıyoruz ve bu aracı en fazla 6 ay kullanabiliyoruz. Nedeni ise gördüğünüz şu yollardır." diye konuştu.

Sason yollarında şoför olduğunu söyleyen Ergün Seyidoğlu da "8-9 yıldır Sason merkezde ikamet ediyorum. Sıklıkla köylerimizi ziyaret edip gidip geliyoruz. Maalesef yolların durumunu görüyorsunuz. Çoğu arabalarımız yolda kalıyor, hararet yapıyor ve gidemiyoruz. Bu yollarda teker kalmıyor. İnanın çoluk çocuğumuzla yollara çıkınca af edersiniz kusuyorlar, bozuluyorlar neredeyse baygınlık geçirenler var. Yetkililerden bir an önce bu yollarımızın düzeltilmesini talep ediyoruz ve istiyoruz. Buna hakkımızın olduğuna inanıyoruz. Bir an önce düzeltilsin çünkü güzel Sasonumuz bu yolları hak etmiyor. İnanın hepsinin asfalt olması lazım. İnşallah tez zamanda hükümetimizden yetkililerden bunu bekliyoruz. " ifadelerini kullandı. (M. Sait Çelik - İLKHA)

 
























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir