• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Digitürk`ü alan Katarlılar`dan 12 milyar TL yatırım
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yatırımın Digiturk kanalları beIN ana marka çatısı altında toplanarak, yeni bir kurumsal kimliğe kavuşturulması, spor ile gurme kanallarının stüdyoları en son teknolojik imkanlarla yenilenmesi ve yeni ekran yüzleriyle yeni programlar için yapıldığını söyleyen Yousef Al-Obaidly, şöyle konuştu: “Türkiye`ye inanıyoruz ve bu yatırımı yapıyoruz. Türkiye`nin performansına, hayat standartlarına ve hedeflerine güveniyoruz. Türkiye G20 üyesi, Avrupa`nın en genç nüfusuna sahip, aynı zamanda da dünyanın en büyük 14`üncü ekonomisi. Bu, çok büyük bir potansiyel. beIN MEDİA GROUP 2014`te kuruldu. Dünyadaki en büyük yatırımımızı da Türkiye`ye yaptık.”

60 BİN YENİ ABONE

Digitürk`ün abone sayısının 3 milyonu geçtiğini, son bir ayda yeni 60 bin üyenin daha katıldığını ifade eden Al-Obaidly “Eskiden 3 bin adet Digitürk izleme paketi seçeneği vardı. Bunu dörde indirdik. 2 ayda 60 bini yeni olmak üzere bu paketlere 400 bin abone geçiş yaptı” dedi. Türk futboluna inandıklarını ve Avrupa`nın en önde gelen liglerinden biri olduğunu düşündüklerini söyleyen Al-Obaidly, bıEN MEDIA`nın Londra`daki merkezinde Türk futbolunun yayın hakkının dünyaya pazarladığını da anlattı.

SPOR KANALI KURDU

Al-Obaidly “Süper Lig karşılaşmaları beIN`in faaliyet gösterdiği Fransa, ABD, MENA ile Asya-Pasifik bölgeleri ile birlikte Sahra Altı Afrika`da yayınlanmaya başlandı. Gelecekte Türk futbolu 80 ile 100 ülkede yayınlanacak. Ayrıca beIN Sports Haber`i kurduk. Her gün 4 ana haber kuşağı ile birlikte, her saat başı haber programı yayınlayacak kanal tüm sporseverlerin ulaşımına açık olacak. Güçlü ve iddialı bir kadro ile yayın yapacak” dedi.

KORSANA YILDA 1 MİLYAR TL GİDİYOR

Digitürk`ün Ar-Ge için 60 mühendisle çalıştığını ve teknolojilerini Asya-Pasifik`te Tayland, Avustralya ve Yeni Zelanda`ya ihraç edildiğini söyleyen Al-Obaidly, korsan film ve dizi yayıncılığının Türkiye`ye yılda 1 milyar TL kaybettirdiğini söyledi.


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir