• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Elektrik kıvılcımları 60 ton samanı kül etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Sur ilçesinin Çarıklı Mahallesinde yıllardır değiştirilmeyen elektrik tellerinin kopması sonucu çıkan kıvılcımlar yaklaşık 60 ton samanı küle çevirdi.

Yangın, Çarıklı Mahallesi 1056 Sokakta saat 16.30 sıralarında meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, Selim Han'a ait saman deposunun üzerinden geçen elektrik tellerinin kopması sonucu çıkan kıvılcımlar samanın üzerine düştü. Düşen kıvılcımlar nedeniyle saman alev aldı.   

Çevredeki vatandaşların haber vermesi üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri sevk edildi. Uzun uğraşlar sonucu ekipler yangını kontrol altına alarak söndürdü.

Çıkan yangın nedeniyle yaklaşık 15 bin TL zararının olduğunu söyleyen Selim Han, "Elektrik teli koptuğu için samanın üstüne düşmüş ve bu şekilde yangın çıkmış.  Saman yaklaşık 60-70 tondur.  Kilosunu 350 liraya almışız, hepsi yandı, o kadar verdiğimiz emek hepsi gitti.  Yaklaşık 10-15 milyar civarı zararımız olmuş. TEDAŞ'ın bu tellerinden dolayı zararımız oldu.  Yetkililerden zararımızın karşılanmasını talep ediyoruz. Bunun içi yetkililere başvuracağız." dedi.

Çiftçi Han'ın komşusu Askeri Kaymaz da,"Gördüğünüz gibi bu elektrik telleri yumuşaktır, yıldır değiştirilmemiş. Evet, biz kilosu 350 lira diyoruz ama buraya gelene kadar 500-600 lirayı görüyor. Arkadaşımız mağdurdur. Mağdur olduğu için bu zararının ödemesi lazım. Özellikle şu an biz kimseyi suçlamıyoruz.  Sadece TEDAŞ'ı suçluyoruz." ifadeleri kullandı. (Emrah Deniz, Mehmet Çelik- İLKHA)


















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir