• DOLAR 32.346
  • EURO 35.128
  • ALTIN 2308.082
  • ...
ANAPER, İş ve Meslek Danışmanı Sınavı Tarihlerini Açıkladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN-Batman Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, ANAPER (Anadolu Üniversitesi Personel Belgelendirme Birimi), İş ve Meslek Danışmanı yeterliliğine ait belgelendirme sınavlarının ilkini 6-12-13 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirecek. Teorik ve uygulama sınavları olmak üzere iki aşamalı olarak gerçekleştirilecek sınavlara başvurular 5-30 Mart tarihleri arasında http://anaper.anadolu.edu.tr adresinden yapılabilecek.
 
Sınavın teorik kısmı 6 Mayıs tarihinde il için başvuran aday sayısının 100`ü geçmesi şartıyla Adana, Ankara, Antalya, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, İstanbul, İzmir, Trabzon illerinde; uygulama kısmı ise 12-13 Mayıs tarihlerinde Eskişehir`de yapılacak.
 
Yaş sınırlaması olmaksızın, 4 yıllık lisans mezuniyetine sahip olan herkesin sınavlarına başvurabildiği belgelendirme hizmetinde tüm oturumlarda başarılı olanlar İş ve Meslek Danışmanı sertifikası almaya hak kazanarak İş ve Meslek Danışmanı ünvanıyla çalışabilecekler. Bu doğrultuda İş ve Meslek Danışmanları, bireylerin istek ve durumuna en uygun iş ve mesleği seçmesi, seçtiği iş ve meslekle ilgili eğitim imkânlarından yararlanması, işe yerleştirilmesi ve işe uyumunun sağlanması ile ilgili sorunların çözümüne sistemli olarak yardım edecekler. Başta İŞKUR Türkiye İş Kurumu olmak üzere kamu kurumları veya özel kuruluşlarda hizmet verebileceği kaydedildi.
(Veysi Rüzgar-İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir