• DOLAR 32.423
  • EURO 35.127
  • ALTIN 2327.911
  • ...
israil Havanıyla Katledildiği Belirlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
FİLİSTİN - Filistin Araştırma Komisyonu, Batı Yaka`nın güneyindeki El-Halil vilayetine bağlı Sair köyünde salı günü patlayan ve Filistinli iki çocuğun ölümüne yol açan havan mermisinin işgal ordusuna ait olduğunu açıkladı. Açıklamada, havan mermisinin patladığı yerin işgal ordusunun eğitim alanı olduğu belirtildi.
 
Filistinli çocuklar 12 yaşındaki Zayed Ceradat ve 13 yaşındaki Hamza Ceradat`ın havan mermisinin patlaması sonucu hayatını kaybetmesi, iki çocuğun ve bir vatandaşın da yaralanması olayını araştıran komisyon raporunu tamamladı. Raporda, El-Halil vilayetine bağlı Sair beldesindeki patlamaya işgal ordusundan geriye kalan 62 milimetrelik havan mermisinin yol açtığı bildirildi.
 
Bu arada, Filistin Mayın Temizleme Merkezi, Siyonist işgal yönetiminden Batı Yaka`nın çeşitli bölgelerine yerleştirilen mayınları gösteren haritaların kendilerine verilmesini isteyerek söz konusu mayınların birçok Filistinlinin ölümüne ve yaralanmasına yol açtığını söyledi.
 
Birleşmiş Milletler ile birlikte Filistin topraklarındaki mayınların ve şüpheli cisimlerin temizlenmesi konusunda bir takım projeler olduğunu ifade eden Mayın Temizleme Merkezi, projelerin hayata geçirilmesinin Siyonistler tarafından engellendiğini ve birçok masum insanın bu nedenle hayatını kaybettiğini veya sakat kaldığını bildirdi.
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir