• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...
Batman'da "Tekstil Çalıştayı" yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından Batman'da tekstil sektöründe faaliyet gösteren işverenler ile çalıştay düzenlendi. Düzenlenen çalıştaya tekstilciler yoğun ilgi gösterdi.

Çalıştayın açılış konuşmasını yapan İŞKUR İl Müdürü Besim Eviz, tekstil sektörünün Batman'ın parlayan istihdam yıldızı olduğunu ve İl Müdürlüğü olarak bu sektörün gelişimini yakından takip ettiklerini belirterek; kentin tekstil, sanayi kenti olma yolunda gerekli desteği vermeye hazır olduklarını ifade etti.

Eviz, "Tekstil sektörünün son 4-5 yılda Batman'da ciddi yatırımlar yaptığını görüyor ve bundan büyük bir memnuniyet duyuyoruz. İŞKUR olarak bu çalıştayı yapmamızın temel amacı tekstil sektörünün temel sorunlarını ve bu sorunların çözüm önerilerini ortaya koymaktır. Bu amaçla bugün 90'a yakın firma temsilcimizi davet ederek ilimiz için bir yol haritası ortaya koymayı planlıyoruz. Yeni sanayileşen şehrimizin bu kadar kısa zamanda bu gelişmeyi sağlaması mutluluk vermekle beraber, sektörün temel sorunlarının başında yer alan kurumsallaşma ve tanıtım çalışmalarının eksikliği de yadsınamaz bir gerçektir." dedi. (İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir