• DOLAR 32.373
  • EURO 35.029
  • ALTIN 2322.24
  • ...
Kurallara uyulmadan yapılan kazılar yeraltı şebekelerine zarar veriyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dicle Elektrik tarafından yapılan açıklamada, Şanlıurfa'nın merkez Karaköprü ilçesinde altyapı çalışmaları nedeniyle yürütülen kazı çalışmalarında AYKOME kararlarına uyulmadan yapılan kazılar nedeniyle yeraltı elektrik kablolarına zarar verildiği ve bunun enerji kesintisine neden olduğu belirtildi.

Açıklamada, "Şanlıurfa'nın merkez Karaköprü ilçesinde altyapı çalışmalarını yürüten yüklenici firmaya ait iş makineleri, AYKOME (Altyapı Koordinasyon Merkezi)'nin kararlarına uyulmadan yapılan kazılar nedeniyle son bir hafta içerisinde 2'nci kez yeraltı elektrik kablolarını patlatarak, halkın enerjisiz kalmasına yol açtı." denildi.

Altyapı hizmeti yürüten tüm şirket, kurum ve kuruluşların, AYKOME'nin aldığı kararlara uygun çalışma yapmaları gerektiğinin belirtildiği açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Karaköprü'ye bağlı Seyrantepe Mahallesi'nde yeraltından geçen enerji, iletişim ve doğalgaz hatlarına zarar vermeden çalışma yapılabilmesi için,  altyapı hizmeti yürüten tüm şirket, kurum ve kuruluşlar, AYKOME'nin aldığı kararlara uygun çalışma yapmaları gerekiyor. Ancak bu kurala uyulmadan yapılan çalışmalar nedeniyle Karaköprü ilçesi son bir hafta içerisinde iş makinelerinin yeraltı elektrik kablolarını patlatmaları nedeniyle 2'nci kez enerjisiz kaldı."

ŞUSKİ'ye bağlı yüklenici firmanın iş makineleri tarafından yapılan kazıda yer altı kablolarının patlatıldığının belirtildiği açıklamada, "ŞUSKİ (Şanlıurfa Su ve Kanalizasyon ve İçme Suyu)'nin yüklenici firmasına ait iş makineleri, dün kazı çalışması yaparken yeraltı elektrik kablolarını patlattı. Kurallara uygun yapılmayan kazı nedeniyle elektrik kabloları kopunca Seyrantepe Mahallesi, son bir hafta içerisinde 2'nci kez karanlıkta kaldı. Durumun öğrenilmesi ile birlikte Dicle Elektrik ekipleri, söz konusu kabloları uzun ve zahmetli bir çalışmanın ardından onararak, bu mahalleye yeniden elektrik verdi." ifadeleri kullanıldı. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir