• DOLAR 32.627
  • EURO 34.865
  • ALTIN 2493.864
  • ...
10 yılı aşkındır şebeke suyuna hasretler
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman'ın Sason ilçesine bağlı Karşıyaka ve Yukarı Mahallesi'nde şebeke suyu bulamayan mahalle sakinleri, evlerine su götürebilmek için mahalleye bir kilometre uzaklıkta bulunan küçük bir çeşmenin başında kuyruk oluşturuyor.

Şehir merkezinde olmalarına rağmen yaklaşık 10 yılı aşkın bir süredir şebeke suyuna hasret kalan mahalle sakinleri, su sorunun bir an önce çözülmesini isteyerek, yetkililere seslerini duyurmaya çalışıyor.

Defalarca İlçe Belediyesine başvuruda bulundukları halde mahallelerinde olan su sorununun bir türlü çözülemediğini belirten Yukarı Mahalle Muhtarı Behçet Ağaya, yetkililerin konuya el atmasını istedi.

Ağaya, "Mahallelerimizde yıllardan beri su sorunu yaşanmaktadır. Her iki mahalle muhtarı olarak defalarca belediye başkanına su sorunumuzu ilettik ancak hiçbir şekilde bir türlü su sorunumuzu çözmediler. Bizim ihtiyacımız olan sadece birkaç metre sağlam boru ve su dinamosudur. Son yıllarda hükümetimizin çabalarıyla dağ başında bulunan en ücra köylerde bile su sorunu yaşanmazken, maalesef bizler ilçe merkezine bağlı iki mahalle olarak su sorunu yaşıyoruz. Bizler kaymakamlığa da başvuruda bulunduk ancak onlar, belediyeye bağlı olduğumuz için bizleri belediyeye yönlendirdiler." dedi.

"Valilikten yardım bekliyoruz"

Su sıkıntısı yüzünden kadınların, günün büyük bir kısmını çeşmenin başında geçirdiklerini vurgulayan Ağaya, "Mahallemiz susuzluktan kurudu. Hayvanlarımıza akşamları uzakta bulunan çay kenarına götürerek su vermek zorunda kalıyoruz. Bayanlarımız ve kızlarımız zamanlarının büyük bir kısmını mahallede bulunan küçük bir çeşmenin başında su sırası beklemekle geçiriyor. Her evde çamaşır, bulaşık makinesi var ancak su olmadığı için kullanamıyorlar. Belediye bizim su sorunumuzu çözmeyecek. Valilikten yardım bekliyoruz." diye konuştu. (M. Fatih Akgül - İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir