• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Miroğlu: Elektrik kesintileri bölgenin kanayan yarası
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Beraberindeki heyetle Kızıltepe Gazeteciler Cemiyetini ziyaret eden AK Parti Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu, bölgede yaşanan elektrik kesintileri ile ilgili gazetecilerin sorularını cevapladı.

Elektrik sorununun kanayan bir yara olduğunu belirten Miroğlu, sık sık yaşanan kesintilerin insanın psikolojisini bozduğunu, bu sorunun çözümün ise GAP projesinin bitirilmesiyle sağlanacağını söyledi.

Enerji Bakanlığının aldığı kararla bölgede ne olup bittiğinin inceleneceğini ve düzenli olarak mekanizmaların yönetileceğini belirten Miroğlu, "Zannediyorum vahşi uygulamalarda -tırnak içerisinde- biraz hafifleme hissedeceğiz." dedi.

Kızıltepe ilçe merkezinde 24 saate kadar varan elektrik kesintililerinin ve elektrik akımındaki dalgalanmaların baş gösterdiği sorunlarla ilgili de konuşan Miroğlu, şunları ifade etti:

"Elektrik bizim kanayan bir yaramız. Tarımsal alanda kullandığımız enerji bu işin temel sebebidir. DEDAŞ, merkez ile tarımsalı ayırma için teknik çalışmalarını sürdürüyor. Kesintiler geçici bir durum ama tabi rahatsızlık veren bir durum, yani insanın psikolojisi bozulmuş. Öyle bir şey yaşasam psikolojim bozulur. Geçen yıl da böyleydi, ama bu sene şöyle söyleyeyim bütün bu tartışmalar sonucunda bu meselenin çözümü GAP projesinin bitirilmesidir. 3 tane projemiz var. Bu 3 projenin biri 270 milyon, biri 300 velhasıl toplamda bir milyara yakın bir bedeli var. Tabi kamulaştırma meselesi de bu projelerin hayata geçirilmesine engel. Kamulaştırmada önemli bir mesafe katedildi. 2018 sonu 2019 başı ben inanıyorum ki burada sizinle buluştuğumuzda elektrik değil başka şeyler konuşacağız. Yani GAP'a bağlı projelerimizin, iş kollarımızın Nusaybin başta olmak üzere Midyat'a, Kızıltepe'ye kadar nasıl etkilediğini belki konuşacağız. Yeni iş kollarımız olacak, devasa bir tarım politikası vesaire, inşallah bunlar olacak."

"Vahşi uygulamalarda biraz hafifleme hissedeceğiz diye düşünüyorum"

Enerji Bakanlığının aldığı kararla bölgede ne olup bittiğinin inceleneceğini ve düzenli olarak mekanizmaların yönetileceğini belirten Miroğlu, "Bakanlığımızda da alınan karar, denetim mekanizmalarının hayata geçirilmesi yönünde oldu. Yani Enerji Bakanlığı -tamam bir özelleştirme oldu ama- bunu daha yakından takip edecek. Bunun mekanizması var. Enerji Bakanlığının bürokrasisi, ne olup ne bittiğini inceleyecek. Düzenli olarak mekanizmaları yönetecek ve zannediyorum vahşi uygulamalarda -tırnak içerisinde- biraz hafifleme hissedeceğiz diye düşünüyorum." dedi.

Miroğlu, "Terörün, turizmden tutun yatırımlara kadar, devletin bakışına kadar, bürokrasinin bakışına kadar ilimiz etkilediğini söyleyebiliriz. Özellikle böyle söyleyeyim. Mardin'le Gaziantep'i kıyaslayalım. 96 tane fabrikası var. Üstelik bu terör yıllarında kurulan fabrikalar aşağı yukarı hepsi aynı süreç içerisinde kurulmuşlar. Eğer Mardin'deki siyasi ortam terör bakımından Gaziantep'teki gibi yaşansaydı şu an bizim 960 tane değil belki bin 60 tane fabrikamız olurdu." diye belirtti. (Mehmet Aslan - İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir