• DOLAR 32.33
  • EURO 35.091
  • ALTIN 2291.65
  • ...
`Batman Yatırımcı İçin Cazip Bir Kent`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - TÜMSİAD Batman Şube Başkanı Nezir Yeşilyurt, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte İl Defterdarı Hasan Koca`yı makamında ziyaret etti.
Yatırımları bölgeye çekmeye çalışan TÜMSİAD Batman Şubesi yatırımcının önündeki birtakım engelleri paylaşmak amacıyla ziyaret ettiği İl Defterdarı Hasan Koca ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

 

Tekstil ve Hazır Giyimde Batman Cazibe Kenti Haline Getirilmeye Uğraşılıyor
İl Defterdarı Hasan Koca, burada yaptığı açıklamalarda, Batman`ın yatırımcı için cazip bir kent olduğunu ve yeni alınan bir kararla havaalanı yolu üzerinde bulunan 100 bin metrekare büyüklüğünde bir alanın küçük sanayi sitesi olması için yatırımcıya tahsis edildiğini belirtti.

 

Milli Emlak Müdürlüğü`nün yürüttüğü çalışma ile tahsise hazır hale getirilen özellikleri daha önce basında da belirtilen hazine taşınmazlarının kullanım hakkının 49 yıl süre ile yatırımcılara tahsis edileceğini ifade eden Koca, "Bahse konu arsalara, yatırım yeri tahsisi teşvikinden yararlanmak isteyen yatırımcılar başvuruda bulunabilecektir. İçinde 100 bin metrekare büyüklüğündeki Küçük Sanayi Tesisi olması için tasarlanan alanın da bulunduğu arsaların tahsisinin üretim ve istihdam gibi çarpan etkileriyle il ekonomisine oldukça önemli bir katkı sağlaması beklenmektedir" şeklinde konuştu.

 

Tahsisinde tekstil ve hazır giyim gibi istihdam potansiyeli yüksek sektörlerin öncelikli olarak değerlendirileceği arsaların toplam yüzölçümünün 382 bin 441 metrekare olduğunu dile getiren defterdar Koca, yatırım için uygun arsa üretiminin, özellikle tekstil ve hazır giyim sektörünü büyüme evresine geçirecek önemli bir adım olarak öngörüldüğünü söyledi.

 

Batman`ın Kalkınması İçin Elimizden Gelen Çabayı Göstereceğiz
İl Defterdarı Hasan Koca`nın sıcak ilgisinden duydukları memnuniyeti ifade eden. TÜMSİAD Şube Başkanı Nezir Yeşilyurt, TÜMSİAD aylık ekonomi bültenini defterdara hediye etti.

 

Ziyaret sırasında söz alan TÜMSİAD Şube Başkanı Yeşilyurt, "Yatırımcıya kapılarını sonuna kadar açan böyle idarecilerimiz olduktan sonra arzu ettiğimiz yatırımların gerçekleşeceğini ümit ediyorum. Sayın Defterdarımızın bu bilgilendirmesini Türkiye`nin dört bir tarafında bulunan diğer üyelerimizle de paylaşacağız. Kentimizin kalkınması için elimizden gelen çabayı bizler de göstereceğiz" ifadesini kullandı.

(Masum Günaydın - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir