• DOLAR 32.368
  • EURO 34.971
  • ALTIN 2325.19
  • ...
 Yemen`de BAE`nin fiili işgali!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BAE, Yemen`de kurduğu çok sayıda askeri üsle Yemen sahili ve adalarını fiilen işgal etti. Ülkede gizli hapishaneler ve işkence merkezleri kuran Abu Dabi yönetimi, dünya deniz ticareti için hayati önem taşıyan Bab El Mendep`deki Mayyun adasında, Kızıldeniz`de Sokotra, Aden limanları, Mukalla, ve Moha`da askeri üsler inşa etti. Yemenliler BAE`ne bağlı güçlerin ülkede stratejik bölgeleri ve limanları ele geçirmeye odaklı gizli bir plan yürütmekle suçluyor.


BAE Veliaht Prensi Muhammed bin Zayid, Yemen`i bölme planının merkezindeki isim olarak biliniyor

KENDİ ÜLKESİNDE MİSAFİR!

Başbakan Ahmed Ubeyd bin Dağr`ın BAE`ye bağlı güçlerin geçtiğimiz Şubat ayında ele geçirdiği Moha`daki bir üssü ziyareti sırasında çekilen fotoğraf Yemenlileri isyan ettirdi. Bir sosyal medya kullanıcısı “Yemen ve Yemenliler için utanç verici. Başbakan, BAE kontrolündeki Moha`yı ilk ziyaretinde başının üstünde küçük bir devletin emirleriyle görüntülendi” ifadesiyle tepkisini gösterdi. Bir diğeri ise “Başbakan Moha şehrinde Emirliğin ağırladığı bir misafirden farksız” değerlendirmesinde bulundu. Yemen hükümeti, Sokotra ve Abd el-Kuri adalarını 99 yıllığına Abu Dabi`ye kiralamakla suçlanıyor.

SAVAŞ VE KOLERA

Husiler ve eski Cumhurbaşkanı Ali Salih güçlerine karşı BAE ve Suudi Arabistan liderliğinden koalisyonun Yemen`de sürdürdüğü savaşta çoğu sivil 10 bin kişi hayatını kaybetti, 44 bin 500 kişi ise yaralandı. Koalisyonun devam eden savaşına bağlı olarak ülkede başlayan kolera salgını binlerce can aldı. Dünya Sağlık Örgütünden (DSÖ) haziran ayında yapılan açıklamada, 27 Nisan itibarıyla Yemen`de 179 bin 548 şüpheli kolera vakası görüldüğü ve bunlardan bin 205 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi. 

Yenişafak

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir