• DOLAR 32.386
  • EURO 35.096
  • ALTIN 2326.86
  • ...
Mersin`de Kudüs için pedal çevirdiler
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Edip Burhan Kapalı Spor Salonu önünden başlayan bisiklet turu ve yürüyüş katılımcıların sık sık tekbir, "Katil İsrail Filistin'den Defol", "Zalimler İçin Yaşasın Cehennem"  "Kudüs İçin Yol Açık" sloganlar atarak Filistin'e destek olduklarını gösterdiler. Yapılan yürüyüş Tevfik Sırrı Gür Stadyumu Önünde yapılan basın açıklamasıyla devam etti.

Basın açıklamasını HÜDAPAR Mersin İl Gençlik Kolları Başkanı Gökhan Arzuman okudu.

Arzuman, "İslam coğrafyasındaki her işgalin fitne ve terörün müsebbibi olan terör çetesi son birkaç aydır barbarlığını ve vahşiliğini Kudüs ve Mescid-i Aksa merkezli olarak artırdığını görmekteyiz. Siyonist işgal çetesi kurulduğu günden bu yana katliam ve barbarlıklarıyla insanlık tarihinin yüzkarası olduğunu bir kez daha ispatlamıştır. Siyonistler ümmet coğrafyasının bütün kara parçalarını fitne ve fesada boğmak için dünyanın kaynaklarını, milyar dolarlarını kuklaları üzerinden oluk oluk akıtılan Müslüman kanı karşılığında harcamaktadır. Bu işgale ve zulme ne Müslümanların nede Müslüman olmayanların tahammülü kalmamıştır." dedi.

Siyonist işgalcilerin zulmünü anımsatan Arzuman, "Bilindiği üzere işgalci çetenin sözde polisi, 13 Temmuz Perşembe günü sabah saatlerinde ibadet amacıyla camiye gelen 2 Filistinli Müslümanı Mescidi Aksanın girişinde, bir Filistinli' yide mescidin avlusunda şehid etmiş ,işlenen katliamların ardından yaşanan olaylar bahane edilerek, Haremi Şerif ibadete kapatılmış ve Cuma namazının kılınması engellenmişti. 1967'den bu yana ilk kez Mescid-i Aksa'da Cuma namazına izin verilmemesi İsrail zulmünün giderek artan alçaklığının zirvesidir." ifadelerini kullandı.

Arzuman, "Hiçbir hak ve hukuk tanımayan ve emperyalist güçlerinde desteğini arkasına alarak Müslüman kardeşlerimize her türlü zulmü yapan Siyonist işgal çetesinin aldığı bu kararları ve uygulamaları lanetliyoruz. Bu nedenle Hür Gençlik olarak bu yaşananlara sessiz kalmamak ve Mescidi Aksa'ya duyarlılığı artırmak adına bisiklet turu düzenleyerek, dünya kamuoyunda sessiz kalmaması çağrısında bulunuyoruz. Bütün Müslümanları da tek ses ve tek yumruk olmaya davet ediyoruz." şeklinde konuştu.

Yapılan basın açıklaması 2008 Yılında Furkan savaşında cepheden gelen Filistin bayrağını Gaziantep Gençlik Kolları Başkanı tarafından Mersin Gençlik Kolları başkanına teslim edildi. (İLKHA) 
















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir