• DOLAR 32.592
  • EURO 34.833
  • ALTIN 2507.48
  • ...
2017 LYS Üniversite tercih sonuçları! Sonuc.OSYM.gov.tr
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Milyonlarca öğrencinin beklediği LYS tercih sonuçları için heyecan dorukta. Günlerdir bu günü bekleyen öğrenciler ve veliler üniversite tercih sonuçlarını merak ediyor. Peki ÖSYM LYS tercih sonuçları saat kaçta açıklanacak? Üniversite tercih sonuçları nasıl öğrenilecek? İşte tercih sonuç sayfası ve tüm merak edilenleri...

LYS tercih başvuru sürecinin 26 Temmuz tarihinde sona ermesiyle birlikte, öğrenciler sınav sonuçlarının açıklanacağı tarihle ilgili ÖSYM`den resmi bir açıklama bekliyordu. Geçtiğimiz yıl 3 Ağustos`ta sona eren tercihlerin sonuçları 10 Ağustos`ta duyurulmuştu. 10 Ağustos tarihini baz alarak bu yıl tercihlerin 2 Ağustos`ta açıklanacağı düşünülüyordu ama beklenen sonuçlar belirtilen tarihte açıklanmadı. Bunun üzerine öğrenciler sosyal medyadan tepkilerini dile getirdi.

ÖSYM`den beklenen resmi açıklama tercih başvurularının bitiminden 9 gün sonra açıklandı. 4 Ağustos 2017 tarihinde ÖSYM`den, sonuçları sabırsızlıkla bekleyen öğrencileri sevindirecek gelişmeler meydana geldi.

ÖSYM`den son dakika duyurusu geldi!

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından gerçekleştirdiği Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) sonuçlarının açıklanacağı tarihe ilişkin Twitter hesabı üzerinden resmi açıklama yapıldı.

ÖSYM Twitter hesabı aracılığıyla ilk kez sessizliğini bozup LYS sonuç tarihiyle ilgili şu açıklamalara yer verdi: ‘`2017-ÖSYS yerleştirme sonuçları, 8 Ağustos 2017 tarihinde ÖSYM`nin https://sonuc.osym.gov.tr/ internet adresinden açıklanacaktır.``

ÖSYM tarafından yapılan açıklamaya göre 2017 LYS tercih sonuçları 08 Ağustos saat 17:00 itibariyle erişime açılacak

Bu haberler de ilginizi çekebilir