• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Şanlıurfa'nın yöresel yemeklerinin tanıtımı yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şanlıurfa İli Kültür Eğitim Sanat ve Araştırma Vakfı (ŞURKAV) tarafından 'Yöresel Ev Yemeklerinin Yaşatılması Projesi' kapsamında yapılan yemeklerin tanıtımı yapıldı.

Öğrencilerin hazırladığı yöresel yemeklerinin Vali Abdullah Erin'e tanıtılmasıyla başlayan program, ardından ŞURKAV Genel Sekreteri Şükrü Üzümcü tarafından yapılan bir sunum ile devam etti.

Basın mensuplarına bir değerlendirmede bulunan Şanlıurfa Valisi ve ŞURKAV Başkanı Abdullah Erin, başlattıkları bu projenin eski yemeklerin tekrardan keşfedilmesine ve nesillere aktarılmasına yönelik bir proje olduğunu ifade etti.

Erin, "Bu proje, hem aşçılarımızın aşçı yardımcılarını yetiştirmesi ve yeni yetiştirdiğimiz eski annelerimizin, ninelerimizin yapmış olduğu yemekleri tekrar insanlarımıza sunmak ve tanıtmak suretiyle aynı zamanda işi sahibi olmalarını sağlayan ve yaygın bir şekilde hem turizm sektörüne, hem yerli insanlarımıza, hem de ulusal ve uluslararası bu zenginliğimizi dünyaya açmayı hedefleyen bir proje. 3 ay daha devam edecek. 3 ayda bugün kurs yerlerimizin öğreticimizin yönlendirmesiyle hazırlamış oldukları yemeklerin tadına baktık hep beraber. 3 ayda ne kadar güzel, lezzetli yemekler ve aslında bir kısmını da Şanlıurfalı hemşerilerimize ve basınımıza sordum ve o yemeklerin bir kısmını onlar da unutmuş durumdalar. Bu acı bir şey aslında. 3 ay daha kurslarına devam edecekler ve bunun sonucunda inşallah hem Şanlıurfa'da ki otellerimize, hem Türkiye'nin değişik yerlerindeki kültür turizm sektörüne iş olarak orada istihdam suretiyle Şanlıurfa'nın bu zenginliğini inşallah hem Türkiye'ye, hem dünyaya tekrar tanıtmış olacaklar." dedi.

ŞURKAV kapsamında bu kursların devam edeceğini belirten Erin, "Bu proje 6 aylık bir proje biliyorsunuz. 6 aydan sonra ilk etapta 15 tane kurs yerimiz var ama şu 3 aylık süre içerisinde Şanlıurfa'da çok sayıda hemşerimizin bu kursa almak istediği ve kursa katılmak istediği ve bu eğitimi almak istediklerine dair talepler geldi. İnşallah bunun planlamasını yapacağız ve devamını hem ŞURKAV'la hem diğer kaynaklardan temin etmek suretiyle bu kursların devamını sağlayacağız. Ve zengin tarihin çok köklü bir geçmişe, yani şuan da 12 bin yıl milattan öncesine gidebilen bir tarihi geçmişe sahip olan Şanlıurfa'nın bu zenginlik ve birikimini getirdiği çok zengin aslında bir ev yemekleri ve geleneksel, yöresel ev yemekleri yelpazesi var. Yani bu sadece kebaptan ibaret değil veya sadece fırın kültüründen ibaret değiliz Şanlıurfa olarak. Bunu bu projeyle anlatmaya çalışıyoruz, izah etmeye çalışıyoruz. İnşallah bunu diğer çalışmaların yanı sıra bunu da devam ettireceğiz." şeklinde konuştu.

ŞURKAV Bağdadi Ev'inde gerçekleşen tanıtım programına, Şanlıurfa Valisi ve ŞURKAV Başkanı Abdullah Erin, Vali Yardımcısı ŞURKAV 2. Başkanı Tarık Açıkgöz, basın mensupları ve davetliler katıldı.

Program, Vali Erin'e hediye takdiminin ardından çekilen hatıra fotoğrafıyla sona erdi. (Hüseyin Sayhar- İLKHA)































Bu haberler de ilginizi çekebilir