• DOLAR 32.506
  • EURO 34.585
  • ALTIN 2492.1
  • ...
Umut Kervanı`ndan "Kurban" çağrısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Her yıl on binlerce ihtiyaç sahibi aileye kurban eti ulaştıran Umut Kervanı İnsani Yardım Vakfı, bu yılki kurban çalışmalarını geçtiğimiz günlerde "Kurbanınız Umut Olsun" sloganıyla başlattı.

Umut Kervanı'nın Batman'daki yetkililerinden M. Ali Işık, yılki kurban bedelinin 800 TL olarak belirlendiğini hatırlatarak hayırseverlere çağrıda bulundu.

Işık, yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle Batman'da hayırseverlerin kesecekleri kurbanların etlerinin fakir ve muhtaçlara dağıtılmasında aracı olacaklarını duyurdu.

Her sene olduğu gibi bu senede kurbanlıklar temin etmek için erkenden hazırlıklara başladıklarını belirten Işık, hayırsever ve fakirler arasında köprü vazifesi gördüklerini söyledi.

Bu seneki Kurban Bayramı'nda da fakir ve muhtaç aileleri sevindirmek hayırsever Batman halkının kurban yardımlarında derneklerini aracı kılmalarını isteyen Işık, "Bizler halkımızın ve milletimizin hizmeti için mübarek ramazan ayında nasıl bir koşuşturma yaşadıysak yaklaşmakta olan kurban bayramı içinde inşallah rıza-i ilahi için halkımızın hizmetinde olacağız. Batman Umut Kervanı kurulduğu günden bugüne kadar fakir ve muhtaç ailelerin umudu olmuş ve bu anlamda her dönem veya içinde bulunulan şartlara göre mağdurları sevindirmek, yetimlerin yüzlerinde hoş bir tebessüm bırakmak adına Kurban Bayramı hazırlıklarına başlamış bulunmaktayız. Bu bağlamda Kurbanlık hayvan temini her yıl olduğu yerde hayvanların kesimi, parçalanması, nezih ve temiz ortamda muhafazası, fakir ve muhtaç ailelere dağıtımı konusunda çalışmalarımıza start vermiş bulunmaktayız." dedi.

"Kurbanınız fakir ve muhtaçlara umut olsun"

Toplum arasındaki kardeşliğin tesisi için kurbanın önemli bir vesile olduğunu aktaran Işık, "Kurban ibadet vazifelerini yerine getirmek için kurbanlıklarını vekâlet yoluyla kestirmek isteyen hayırsever kardeşlerimize yardımcı olmaya hazırız. Bu bağlamda hayırseverlere bu yılki çağrı sloganımız 'kurbanınız fakir ve muhtaçlara umut olsun' şeklindedir. Toplum arasındaki kardeşlik ve ülfetin tesisi için kurban en önemli vesiledir. Bu bayramda da hep beraber kurbanlarımızı Allah yolunda Umut Kervanı vesilesiyle kestirelim. Bu bağlamda her türlü kurbanlık et, deri ve sakatat bağışları Umut Kervanı olarak kabul etmekteyiz." diye konuştu.

"Her şekilde yardımcı olmaya hazırız"

Bu yıl yaklaşık 5 bin aileye kurban eti ulaştırmayı hedeflediklerini sözlerine ekleyen Işık, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Bu yıl küçükbaş kurbanlık hayvanlar yaş ve kilosuna göre 750 TL'den başlayan fiyatlarla temin edilmesi konularında her şekilde yardımcı olmaya hazırız. Geçen yıl vekâlet doğrultusunda kestirilen kurbanların etlerini 3 bin 740 aileye ulaştırdık. Bu yıl da inşallah kurbanlık fiyatlarındaki artışı da göz önünde bulundurarak en az 5 bin aileye kurban eti ulaştırmayı hedefliyoruz. Allah (c.c) şimdiden İslam ümmetinin kurban ibadetini kabul etsin." (M.Fatih Akgül-İLKHA) 




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir