• DOLAR 32.579
  • EURO 34.974
  • ALTIN 2427.037
  • ...
Yataklı Otobüs!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

TEKNOLOJİ SERVİSİ

Otobüs Yolculuklarımızı Da Yataklı Yapabilsek

Tren yolculuğunda, bir yataklı vagon ayırtmak eskisi kadar popüler olmasa da bazıları için yolculuk sırasında istirahat edebilmek çok önemli. Zira eğer uçakla giderseniz her zaman efdâl olmayabiliyor. Örneğin İstanbul`dan Erzurum`a gideceksiniz. Gece yolculuğu yapacaksınız. Eğer uçakla giderseniz havaalanına ulaşmak, uçağa binmek, indiğiniz yerde merkeze gitmek derken gece vakti çok yorulup, geç saatte otele varacak, uykunuzu tam almadan ertesi güne başlayacaksınız. Peki otobüs yolculuklarımızı da yataklı yapabilseydik nasıl olurdu?

24 Yolcu Alıyor

ABD`de SleepBus projesi adı verilen bir çalışma ile yataklı otobüsler geliştirildi. Bir otobüs 24 yolcu alıyor. Her bir yolcu için tek başına uyuyabileceği bir kabin mevcut. Her kabin için tam bir mahremiyet sağlanmış. Yastık, çarşaf, iklimlendirme, pencere, priz, okuma ışığına varıncaya kadar her şey düşünülmüş. Duvarları ses geçirmeyecek şekilde inşa edilmiş.

Bilet 115 Dolar

Ayrıca yolculuk edenlerin ayağa kalkıp yürüyebilecekleri, oturup sohbet edebilecekleri bir salon da mevcut. Banyo, lavabo ve tuvaletin yanı sıra içecek ikramı ve bedava Wi-Fi hizmeti var. İnternet üzerinden bilet satışı yapılıyor. Bilet fiyatlarının 115 dolardan başladığı belirtiliyor. Bu yaz hizmete giren otobüsler ilgi görmeye başlamış bile. N ediyelim darısı Türkiye`nin başına. Özellikle Marmara ve Ege`de oturan Doğu ve Güneydoğulu vatandaşlar için bulunmaz bir fırsat olurdu. Gerçi bilet fiyatları biraz pahalı ama biz onun da pazarlığını yapar uyguna getirirdik…

 

Kaynak İTO
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir