• DOLAR 32.591
  • EURO 34.782
  • ALTIN 2505.43
  • ...
Batman'da bariyersiz kanal ölüme davetiye çıkarıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şimdiye kadar bir kişinin ölümüne, birçok kişinin de yaralanmasına neden olan Batman'ın "İkinci İluh Deresi" olarak adlandırılan bariyersiz kanalizasyon kanalına dün akşam bir motosiklet daha düştü. Kazada, 2 çocuk ağır yaralandı.

Batman merkez Hilal Mahallesi'nde 16 yaşındaki bir çocuğun düşerek hayatını kaybetmesi üzerine gündeme gelen ve halk arasında "İkinci İluh Deresi" olarak adlandırılan kanal, tehlike saçıyor.  

"İkinci İluh Deresi" olarak da adlandırılan kanalizasyon kanalının bariyersiz olmasından dolayı sık sık meydana gelen kazalar halkın tepkisine neden olurken, yapılan tüm çağrılara rağmen kanalın çevresinde herhangi bir önlem alınmadığı görülüyor.

2 çocuğun ağır yaralandığı kaza ise dün saat 22.00'de Hilal Mahallesi Batman Sebze ve Meyve Hali önünde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, kanalın yakınında bulunan düğün salonuna giden motosikletli, biri 13 diğeri 16 yaşındaki 2 çocuk, bariyersiz kanalizasyon kanalına düştü. İsmi öğrenilemeyen çocukların kazada ağır yaralandığı öğrenildi.

Motosikletin kanala düştüğünü gören çevredeki vatandaşların haber vermesi üzerine kaza yerine gelen ambulanslarla ağır yaralı çocuklar, bulundukları yerden çıkarılıp Bölge Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı.

Polis kaza yerinde incelemelerde bulunurken, dereye düşen motosiklet ise kaza yerine çağrılan çekici yardımıyla bulunduğu yerden çıkarıldı.

"Yetkililerden bu soruna çözüm bulmalarını istiyoruz"

Yaşanan bunca ölümlü ve yaralanmalı kazalara rağmen yetkililerin kanal çevresiyle ilgili hiçbir önlem almadığını belirterek tepki gösteren çevre sakinlerinden Şehmus Ercan, "Burada yaklaşık 12 kazaya rastladım. Geçen kış yine bu kanala düşen bir genç vefat etti ve 3 gün boyunca kanalda kaldı, bulunamadı. Yetkililerden bu soruna çözüm bulmalarını istiyoruz. Bu yolda ışıklandırma ve şeritlerde çizgiler olsun. Bu kazaların bir daha olmamasını istiyoruz." dedi. (M.Fatih Akgül-İLKHA)















Bu haberler de ilginizi çekebilir