• DOLAR 32.379
  • EURO 35.006
  • ALTIN 2325.951
  • ...
Mardinli çocuklara namaz sevgisi aşılandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin ve ilçelerinde faaliyet yürüten Dostluk Eğitim Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Dost-Der), üyesi olduğu Kur'an Nesli Platformu'nun Ağustos ayını 'Namaz ayı' ilan etmesinin ardından 6-10 yaş arası çocuklara yönelik "Hayat namaz ile güzel" programı düzenledi.

Program hakkında açıklama yapan Dost-Der Genel Başkan Yardımcısı Mücahit Önen, geçen yıl da aynı programı yaptıklarını hatırlatarak, etkinliğin çok verimli geçtiğini söyledi.

Önen, "Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı namaza teşvik etmek, sevdirmek ve teşvik etmek amacıyla böyle bir programı yapıyoruz. Namaz, kâinatın en yüce ibadetlerden bir tanesidir. Dolayısıyla bu bilinci küçük yaştaki çocuklarımıza kazandırmak adına bu programı düzenliyoruz. Genel merkez binamızda erkek öğrencilerimize, kadın temsilciliğimiz ise kız öğrencilerimize hocalarımız tarafından namazı öğretecekler. Savrulan nesli ve gençliği, kendilerini tutabilecekleri ibadetlerin başında gelen namazı kazandırmamız lazımdır. Çocuklarımız namaz ibadetine sarılmadıkları zaman ciddi manada savrulabiliyorlar. Eğitim yaşının en önemli evresi olan 6 ile 10 yaş arasındaki çocuklarımıza bu ibadeti öğretip, onları dinimize, İslam'a ve Kur'an'a yaklaştırmaya çalışacağız."  dedi.

Anne ve babalara seslenen Önen, şunları söyledi: "Ailelere tavsiyemiz, çocuklarını bu tarz etkinliklere yönlendirmeleridir. Aksi takdirde çocuklar bir süre sonra büyüdüklerinde çocuklarını tutamıyorlar. Tutamadıkları için de çocuklarından şikâyetçi oluyorlar. Bunun çözümü, küçük yaşta çocuklarımıza İslami eğitimi ve terbiyeyi vermektir. Bu işin başında da namazın geldiğini düşünüyoruz. Kur'an-ı Kerim'deki birçok ayette namaz vurgusu var. Bizler de çocuklarımıza namazı öğretme gayretindeyiz ve buna talibiz. Bütün çabamız bunun içindir."

"Program çok güzel, herkese tavsiye ediyorum"

Namaz eğitimi alan çocuklardan Muhammed Yahya Önen, programı çok beğendiğini dile getirdi. Önen, "Ben buraya namaz öğrenmeye geldim. Burada oyunlar oynayacağız, farklı etkinlikler yapacağız. Program çok güzel, herkese tavsiye ediyorum." dedi.

Programa katılan Muhammed Ali Çelebi, Ahmet Alkan ve Furkan Nas isimli çocuklar da namaz kılmayı öğrendikleri için çok mutlu olduklarını ifade ettiler. (M. Salih Keskin - İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir