• DOLAR 32.377
  • EURO 35.041
  • ALTIN 2325.779
  • ...
Gaziantep`te 16 bin çocuk doğa ile buluştu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep Gençlik ve Spor Şube Müdürlüğü organizesinde Erikçe Ormanları Kamp Eğitim Merkezi'nde kurulan 3'er günlük kampa katılan çocuklar ve gençler, doğa ve spor etkinliklerine katıldı. Kampa davet edilen 9-15 yaş arası çocuklar, zor şartlarla başa çıkma konularında eğitim aldı.

Eğitmenlerin kontrolünde gerçekleştirilen uygulamalarda, birbirinden çok zorlu engelleri tek başlarına geçen çocuklar, kimi zaman ip parkuru ve tırmanma duvarını aşarken kimi zaman ok atarak belirlenen hedefleri vurmaya çalışıyor.

İki kişilik çadırlarda kalan kursiyerler, eğitici oyunlar oynayarak zihinlerini dinlendiriyor. Kültür ve sanat etkinlikleri kapsamında da üstü açık otobüsle şehir turu yapıyor ve müzeleri geziyor.

Kampları ziyaret eden Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de kampların çocuklara ve gençlere olumlu etki sağladığını ve kamplara katılan gençlerin yaz dönemini daha dinamik bir şekilde geçirmelerini sağladıklarını vurguladı.

Kampa katılan çocuklara doğayı sevdirmeye çalıştıklarını anlatan Şahin, "Buraya gelen çocuklarımız 3 gün boyunca çeşitli etkinliklere katılıyor. Okçuluk, harita yardımıyla yön bulma ve dağ bisikleti gibi etkinliklerin yanı sıra eğitsel oyunlar oynuyorlar. 10 kişilik gruplara bölüyoruz ve her grubun başında bir doğa lideri yer alıyor. 2 gün boyunca elektrik olmadan doğayla iç içe yaşıyor. Yalnız çocuklar için değil, ailesiyle vakit geçirmek isteyenlere de etkinlik düzenliyoruz." dedi.

Kamp alanında kullandıkları ekipmanların profesyonel, güvenilir ve sağlam olduğunu belirten Şahin, kamplara Gaziantep'in yanı sıra çevre il ve ilçelerden de katılanların olduğunu dile getirdi. (İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir