• DOLAR 32.319
  • EURO 35.135
  • ALTIN 2292.318
  • ...
Evleri yanan aile yardım bekliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bismil'in Esentepe Mahallesi 1208. Sokak'ta geçtiğimiz ay Boğa ailesine ait bir evin mutfağında yangın çıkmış, çıkan yangında ev kullanılamaz hale gelmişti. Yangında canlarını zor kurtaran aile bireyleri, hayırseverlere ve yetkililere seslenerek yardım talebinde bulundu.

Evin geçimini sağlamak için hamallık yapan aile reisi Mehmet Boğa, 4 çocuğuyla dışarda kaldıklarını, yardım yapmaları için kaymakamlığa başvurduğunu ancak şu ana kadar bir sonuç el edemediklerini söyledi.

O gün yaşananlara tanık olan Mehmet Boğa'nın üvey annesi Zeynep Duru ise ölümden döndüklerini söyledi.

Duru, "Gelinim pazarda olduğu için o an evde kimse yoktu. Evin küçük çocuğu yatıyordu. Bir an eve doğru baktığımda duman çıktığını gördü. Ben de ilk etapta evimizin arkasında olan komşularımızın kebap falan pişirdiklerini sandım. Ama içim rahat olmadı eve doğru gittiğimde evin bahçesi dumanla kaplandığını gördüm. İlk yaptığım şey balkonda olan elektik şalterini indirmek oldu. Daha önce içerde bir çocuğun olduğunu bildiğim için hemen içeriye girip uyuyan çocuğu kucağıma aldım. İçerde yoğun duman olduğu için çıkış kapısını bulamadım. Duvara elimle dokunarak kapıyı buldum. Dışarıya çıktım. Dışarı çıktığım gibi bağırarak komşulardan yardım istedim.

Yangın nedeniyle mutfakta tüm beyaz eşyaların kullanılamaz hale geldiğini, evin tavanının çöktüğünü ve odalardaki diğer eşyaların da yandığını söyleyen Duru, hayırseverlerden yardım beklediklerini söyledi.

"Hayırseverlerden, yetkililerden yardım bekliyoruz"

Duru, "Oğlumun 4 küçük çocuğu var. Günlük işçisidir. Hamallık yaptığı için maddi durumu çok düşük. Eşyaları, yiyecekleri hepsi yandı. Dışarıda kaldılar, kimse de sahip çıkmadı onlara. Oğlum Mehmet Boğa'nın babası hafızdır. Gözleri görmüyor, yaşlıdır. Yaşlı olduğu için evden çıkamıyor. Biz de fakiriz elimizden de bir şey gelmiyor. Bu yanan evin yerini biz ona vermiştik. Kıt imkânlarla burada ev yapmıştı kendisine o da yandı.  Hayırseverlerden, yetkililerden yardım bekliyoruz." ifadelerini kullandı. (Hasan Gündüz- İLKHA)





























Bu haberler de ilginizi çekebilir