• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Bingöl Basınında Bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BİNGÖL - Bingöl`de 08 Mart 2012 Perşembe günü yayımlanan gazetelerin bazı haber başlıkları şöyle:
 
Bingöl Gazetesi: Belediye, 81 Bin Ton Karı Şehir Dışına Taşıdı
Bingöl Belediyesi 45 günde 9 kamyonla 4 bin 50 seferle 60 bin 750 km yol kat ederek 81 bin ton karı şehir dışına taşıdı.
 
Yaklaşık 2 aydır devam eden kar yağışı ile birlikte belediye ekipleri ana cadde ve sokaklardaki karı temizleyerek şehir dışına taşıyor. Etkili olan kar yağışı ile birlikte karla mücadele çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdüren Bingöl Belediyesi, 45 günde 9 kamyonla 4 bin 50 sefer yaparak 81 bin ton karı şehir dışına taşıdı. 9 Kamyon ile kar taşıma işlemlerinin devam ettiği çalışmalarda 1 araç günlük 15 km`lik yol ağında en az 10 sefer yapıyor.
 
Bingöl Olay Gazetesi: Umre Semineri Başladı
Bingöl İl Müftülüğü tarafından, bu yıl Umre`ye gidecek 61 vatandaşa seminer veriliyor. 5 Mart`ta başlayan seminerler 9 Mart`a kadar devam edecek.
 
Bingölün Sesi Gazetesi: Baluken, Basın Mensuplarını da Unutmadı
Basın emekçilerinin, kamuoyunun bilgi edinmesi, olaylardan haber alması ve tutum belirlemesi amacıyla zor şartlarda ve özlük haklarından yoksun şekilde çalıştıkları ifade ederek, gerek ulusal gerekse de yerel basında çalışan basın mensuplarının sosyal güvenceye ve diğer maddi imkânlara ilişkin kaygıları olmadan çalışmasının; hem basın özgürlüğü hem de mesleki gereklilikleri yerine getirme açısından daha olumlu sonuçlar ortaya koyacağını belirtti.
 
Bingöl Kent Haber Gazetesi: Koç: "Bölgesel Destek Şart"
Son 20 yılın en sert kış mevsiminin yaşandığı Bingöl`de hayvancılık durma noktasına geldi. Yoğun kar yağışı nedeniyle besiciler hayvan yemini bulmakta güçlük çekerken, kış mevsimi öncesi tonu 150 TL`den satılan samanın 750 TL`ye çıkması besicileri kara kara düşündürmeye zorladı.
 
Bingöl`de yaşanan yoğun kar yağışı nedeniyle hayvancılıkta yaşanan sıkıntılarla ilgili açıklama yapan Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Doğan Koç, bölgede yaşanan yoğun kar yaşı nedeniyle çaresiz kalan besicilere devletin mutlaka bölgesel destek vermesi gerektiğini savunarak, bölgenin tek geçim kaynağının tarım ve hayvancılık olduğunu söyledi.
 
Bingöl Haber 12 Gazetesi: Dilenmenin Cezası 82 TL`ye Çıktı
İdari para cezaları 2012 yılı için yüzde 10.26 oranında artırıldı. Maliye Bakanlığı`nın belirlemelerine göre dilenmenin cezası 82 TL oldu.
(Ali Yıldırım - İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir