• DOLAR 32.52
  • EURO 35.021
  • ALTIN 2433.92
  • ...
Gaziantep'te Kudüs için pedal çevrildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Siyonist işgalcilerin Kudüs'te estirdiği terör, HÜDA PAR Gaziantep Gençlik Kolları Başkanlığı tarafından "Kudüs için YolAÇIK" sloganıyla düzenlenen bisikletli eylem turu ve yapılan kitlesel basın açıklamasıyla telin edildi.

HÜDA PAR Gaziantep Gençlik Kolları İl Başkanlığı öncülüğünde İmam Usta Kavşağında bir araya gelen kalabalık, sık sık tekbir getirerek "Müslüman uyuma Aksa'ya sahip çık", "Gaziantep'ten Kudüs'e bin selam", "Kudüs onurumuzdur", gibi sloganlar eşliğinde Siyonist işgalcilere sloganlar atarak eylem turu düzenledi.

Alanda ayrıca "Zalimler için yaşasın Cehennem", "Katil İsrail Filistin'den defol", "Müslümanlar bir olmadan katliamlar bitmez" ve "Haydi, İsrail mallarını boykot etmeye" yazılı pankartların tutulduğu görüldü.

Bisikletli eylem turuna HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanı Mehmet Nakşi Erat ve il yönetim kurulu ile ilçe başkanları, STK temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Turun son durağı olan Arkeoloji Müzesi önünde toplanan vatandaşlar, ellerinde pankartlarla sürücüleri tekbirlerle karşıladı. Bisiklet turunun ardından HÜDA PAR Gaziantep Gençlik Kolları Başkanı İbrahim Kızılçınar tarafından basın açıklaması okundu.

14 Temmuz'dan bu yana işgalci terör çetesinin Müslümanların ilk kıblesi olan Mescid-i Aksa'yı günlerce ibadete kapatacak kadar pervasızlaştığını belirten Kızılçınar, uluslararası hukuka da sığmayan bu alçak girişime Müslüman ülke liderlerinin, halklarının, insan hakları kuruluşlarının ve vicdan sahibi her insanın mutlaka tepki vermesi gerektiğini söyledi.

"48 yıl aradan sonra ilk defa cuma namazı kılınmadı"

Kızılçınar, "Mescid-i Aksa'nın ibadete kapatılmasını protesto edip haklı bir direniş gösteren Filistinli kardeşlerimiz işgalci Siyonistler tarafından şehit edildi ve onlarca kardeşimiz de yaralandı. Yüzlercesi de tutuklandı. Hiçbir hukuki sınır tanımayan Siyonist çete, Mescid-i Aksa'yı ablukaya alıp Müslümanların mescide girmesine engel oluyor. Peygamber Efendimizin miracına şahitlik yapan Mescid-i Aksa'da 48 yıl aradan sonra ilk defa cuma namazı kılınmadı." dedi.

"Siyonist işgal çetesi katliam ve engellemeleri ile haddini çoktan aşmıştır"

Siyonist işgal çetesinin katliamları ve engellemeleri ile haddini çoktan aştığına dikkat çeken Kızılçınar, "Siyonist çete, işgal girişimiyle Filistin halkına kan kusturması yetmezmiş gibi, insanların kutsal hakkı olan, hiç kimsenin dinine ve ibadetine karışılmaması gerektiği 21'inci yüzyılda da Müslümanların ibadet yapmasını engelliyor. Uluslararası hukuka da sığmayan bu alçak girişime Müslüman ülkelerin liderleri, Müslüman halkları, insan hakları kuruluşları ve vicdan sahibi her insan mutlaka buna tepki vermelidir. Filistin topraklarında yaşamak, özgürce ibadet etmek, Filistin halkının en doğal hakkıdır, asla engellenemez. Siyonist işgal çetesi katliam ve engellemeleri ile haddini çoktan aşmıştır." şeklinde konuştu.

"Elimizdeki imkânlar dâhilinde Kudüs için seferber olacağız"

Müslümanları Kudüs'e ve Mescid-i Aksa'ya sahip çıkmaya davet eden Kızılçınar, sözlerine şöyle devam etti:

"İslam ümmeti tek vücuttur. Şu anda ümmetin bütün azaları tek tek kesilmektedir. Kesilen her aza ile Müslümanlar yok edilmeye çalışılıyor. Bu duruma sessiz kalmak, mazlumları zalimlerin zulmüne terk etmenin ahirette hesabı çok ağır olacaktır. Bizler Gaziantep Gençlik Kolları olarak Mescid-i Aksa'nın sesi olacağız. Elimizdeki imkânlar dâhilinde Kudüs için seferber olacağız. Her Müslüman kardeşimizi bu bilinçle hareket etmeye davet ediyoruz."

"Siyonist çete oradan sökülüp atılmadan hiç kimse felaha kavuşmayacaktır"

Mescid-i Aksa'da yaşananların ümmet ruhunun kayboluşunun ispatı olduğunu vurgulayan Kızılçınar, "Müslümanların dikkatini şu noktaya çekmek istiyoruz. Mescid-i Aksa'nın hâkimiyeti Müslümanların elinden çıktıktan sonra ümmet ruhunu iyiden iyiye kaybetti. Şu anda Mescid-i Aksa'da yaşananlar ise ümmet ruhunun kayboluşunun bir ispatıdır. Siyonist çete oradan sökülüp atılmadan hiç kimse felaha kavuşmayacaktır. Eğer biz Siyonist işgalcileri geri adım atmak zorunda bırakmazsak Siyonist çete adım adım ilerleyecektir. Mescid-i Aksa'ya yapılanlar bunun delilidir. Bizler cesaretimizi yitirdiğimiz, birlik ruhunu kaybettiğimiz ve onların bize karşı merhamete gelmesini beklediğimiz için onlar da gittikçe gazaba geliyorlar. Siyonist çetenin korkması için artık karşılarına yeniden Selahaddinlerin dikilmesi gerekiyor. İnşallah o Selahaddinler yola çıkmıştır, Kudüs'e varmaları çok uzun olmayacaktır." diye konuştu.

Kızılçınar son olarak, işgalci teröristlerin bu tür uygulamalarını nefretle kınadıklarını ve vicdanını kaybetmemiş uluslararası camiayı ve Müslüman devletleri bir an önce önlem almaya ve seslerini yükseltmeye davet ettiklerini de sözlerine ekledi.

Basın açıklamasının sonunda, HÜDA PAR Şanlıurfa İl Gençlik Kolları Başkanı Cumali Taba, 2006 yılında 'Furkan' savaşında cepheden gelen bayrağı İl Gençlik Kolları Başkanı İbrahim Kızılçınar'a teslim etti. (İbrahim Koçyiğit - İLKHA)



















Bu haberler de ilginizi çekebilir