• DOLAR 32.332
  • EURO 35.046
  • ALTIN 2285.146
  • ...
Van Büyükşehir ve YYÜ'den depreme karşı güç birliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Büyükşehir Belediyesi, deprem kuşağında bulunan kentimizde deprem ve kentsel iyileştirme ile ilgili çalışmalar yapıyor. İki kurum bundan böyle her ay ortak toplantılar düzenleyecek.

Bu kapsamda Deprem Risk Analizi ve Kentsel İyileştirme Daire Başkanlığı ile YYÜ Afet Yönetimi ve Deprem Araştırma Uygulama Merkezi tarafından Van İli ve çevresinde afet riskine karşı alınacak önlemler ve çözüm önerilerinin konuşulduğu aylık toplantılar düzenlenecek.

Ayda en az bir kez yapılması planlanan toplantılarda kentte deprem konusunda daha önce yapılanlar ve bundan sonra yapılabilecekler hakkında kararlar alınacak ve bu kararların uygulanması için süreç titizlikle takip edilecek.

Van depreminin yıl dönümü olan 23 Ekim'de yapılacak etkinliklerin detaylarını belirlemek için Büyükşehir Belediyesinde bir toplantı yapıldı.

Yüzüncü Yıl Üniversitesi Afet Yönetimi ve Deprem Araştırma Uygulama Merkezi Müdürü Jeoloji Mühendisi Doç. Dr. Ali Özvan, İnşaat Mühendisi Doç. Dr. Mucip Tapan, Jeofizik Mühendisliği Bölüm Başkanı Yrd. Doç. İsmail Akkaya ve AFAD Müdür Yardımcısı Aziz Salihoğlu'nun katıldığı toplantıda deprem ve kentsel iyileştirme ile ilgili yapılacak çalışmalar hakkında koordinasyon halinde çalışabilmek ve ortak fikir yürütmek için her ay düzenli olarak bir araya gelinmesi kararlaştırıldı.

Öte yandan, deprem konusunda farkındalık oluşturmak için ortaklaşa eğitim çalışmaları da düzenlenecek. (İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir