• DOLAR 32.568
  • EURO 34.856
  • ALTIN 2428.624
  • ...
Evleri yanan 8 nüfuslu aile yardım bekliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Edinilen bilgilere göre, İluh Mahallesi 640. sokak No 2'de ikamet eden 8 nüfuslu Altun ailesinin evlerinin bir odasında yangın çıktı. Sabah saatlerinde bilinmeyen bir nedenle başlayan yangın, evin diğer bölümlerine de sıçradı.

Evin geçimini sağlamak için seyyar satıcılık yapan aile reisi Hasan Altun, maddi durumlarının kötü olmasından dolayı 6 çocuğunun eşiyle beraber mevsimlik işçi olarak 3 gün önce fındık toplamaya gittiğini söyledi.

Yangın esnasında kimsenin evde olmadığını belirten Altun, eşyaların bir kısmının yandığını, diğer kısmının ise duman ve yangını söndürme esnasında kullanılmaz hale geldiğini dile getirdi.

Aile reisi Hasan Altun'un kardeşi Musul Altun da "Kardeşim sabah işe gitmek için evden çıkmış. Eşi ve çocukları hepsi fındıklara gitmişler. Kardeşim evden çıktıktan bir saat sonra komşular yangının çıktığını fark ediyorlar. Çıkan yangında evde sağlam bir şey kalmamış. Yanmayan taraflar da duman ve itfaiyenin suyu ile perişan olmuşlar. Kardeşim mağdur ve borçlu bir insandır. Maddi durumları kötü olduğu için eşi ve çocukları fındığa gitmişler. Hayırseverlerden onlar için yardım bekliyoruz." dedi.

Ailenin mağduriyetini dile getiren İluh Mahalle Muhtarı Mehmet Bars ise "Bu sabah itfaiyelerin geldiğini gördük. Bizler de aceleyle yangın yerine gittik. Çok fakir bir şahıs olan Hasan Altun'un evi yanıyordu. Hasan'ın 6 çocuğu var. 8 nüfus bir aile, çok fakir ve perişandırlar. Hasan'ın eşi ve 6 küçük çocuğu çalışmak için fındıklara gitmiştiler. Hasan tek evdeydi, borçları çok olduğundan hep çalışıyordular. Evleri yandı, var olan eşyaları da kalmadı. Valimizden ve belediye başkanımızdan mağdur aile için yardım istiyorum. Gerçekten bu insanlar yardıma muhtaçtırlar. Hiçbir şeyleri kalmadığından bu insanlara nakdi yardımla beraber gıda ve giyim yardımı da gerekiyor. Bu insanların gerçekten mağdur olduklarına şahidiz. Yetkililerle beraber tüm hemşehrilerimizden de yardım ve destek istiyoruz." ifadelerini kullandı. (İLKHA)














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir