• DOLAR 32.385
  • EURO 35.067
  • ALTIN 2326.35
  • ...
"Elektrik kesintilerden dolayı iş yapamıyoruz"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şanlıurfa'da sanayi esnafı sık yaşanan elektrik kesintileri nedeniyle şikâyetlerini dile getirdi.

Neredeyse tüm işlerinin elektrikle yapıldığına belirten sanayi esnafı, yaşanan sık kesintilerden dolayı çoğu zaman söz verdikleri müşterilerinin ihtiyaçlarına zamanında cevap veremediklerini bunun da kendilerini çok mağdur ettiğini söyledi.

Yaşanan elektrik kesintilerinin makinelerinin yanmasına sebep olduğunu ifade eden sanayi esnafı, mağduriyetlerinin giderilmesi için de muhatap bulamadıklarını belirterek yetkililerin elektrik sorununa mutlaka bir çözüm bulması gerektiğini vurguladı.

Elektrik kesintilerinden dolayı bin 500 liralık makinesinin yandığını ileri süren Halis Şahap, "Esnaf olarak mağduruz, daha önce de mağduriyetimiz vardı, özelleştikten sonra iki katına çıktı. Yani sık sık elektriğimiz kesiliyor. Tam iş vakti bir bakıyoruz elektrik kesiliyor. Daha dün bin 500 liralık bir makinamız yandı. Bin 500 lira zararımız var. Muhatap bulamıyoruz, kimi arıyorsak telefonlarımıza cevap vermiyor. DEDAŞ özelleştikten bu yana sıkıntıdayız esnaf olarak. Oy verdiğimiz milletvekillerinin özellikle bu işe bir hassasiyet göstermesi lazım. Bakın işte bugün mesai günü, iş günü, sanayide ses seda yok. Sanayide ses seda olmamasının nedeni elektriğimizin olmamasıdır. Bu saatte, saat 11.00'de elektrik kesilir mi sanayide?" diye sordu.

İşlerinin yüzde 90'ının elektriğe bağlı olduğunu, elektrik sorununa mutlaka bir çözüm bulunması gerektiğini ifade eden Şahap, böyle giderse sanayinin yakında biteceğini söyledi.

"Çok mağdur oluyoruz, müşterilerimize verdiğimiz sözleri yerine getiremiyoruz"

Kesintilerden dolayı söz verdikleri müşterilerine zamanında iş yetiştiremedikleri için mahcup olduklarını belirten Necati Beyaz, "Çok mağdur oluyoruz. Müşterilerimize verdiğimiz sözleri yerine getiremiyoruz. Yani müşteriye söz veriyoruz yarın işinizi teslim edeceğiz diye bu sefer elektrik kesintilerinden dolayı müşteriye mahcup oluyoruz. Yetkililerin bu işe bir el atması lazım." dedi.

İş çıkaramadıkları için de çoğu zaman elemanlarının bile haftalığını ödemede sorun yaşadıklarını dile getiren Beyaz, "Milletvekillerimiz sürekli hal edeceğiz hal diye bize söz veriyorlar. Onun için biz de onlara buradan sesleniyoruz. Bu işe el atıp bu işi halletmelerini istiyoruz." ifadelerini kullandı.

"Oy zamanı geldiğinde milletvekilleri geliyor oyumuzu veriyoruz bu sefer siz gelin bizim bu derdimize bir çare bulun"

Tüm halkın elektrik kesintilerinden dolayı mağdur olduğunu söyleyen Mahmut Gümüşkolan, "Elektrik mağduriyetinde görüyorsunuz kaynakçı dükkânının önündeyim elektrik yok, tankere su dolduracağım elektrik yok, adam dağda büyük baş hayvanlara su vermek için bekliyor, elektrik yok. Bizim milletvekillerimiz var onlara söylüyoruz duyuyorlar, haberlerde sürekli gündeme getiriyoruz ama boş. Yani ne söyledikse yerine gelmiyor. Oy zamanı geldiğinde milletvekilleri geliyor, oyumuzu veriyoruz. Bu sefer siz gelin bizim bu derdimize bir çare bulun." diye konuştu.

Kapı işleri yapan çocuklarının elektrik kesintilerinden dolayı sürekli mağduriyet yaşadıklarını anlatan Mustafa Toprak da fazla gelen faturalardan şikâyetçi olduğunu söyledi.

"Ben 10 gündür evimde kalıyorum ama benden 50-60 lira alıyorlar"

Toprak, "Elektrikçiler bizden fazla para alıyor. Devletimizden rica ediyoruz buna bir el atsın. Mahallenin kaçaklarını gelip üstümüze yıkıyorlar. Bu Allah'tan reva değil. Hükümet, bakanlar buna el atmalı. Ben 10 lira yakıyorum ama fatura geldiğinde 60 lira geliyor. Ben zaten 3 ayda 700 lira maaş alıyorum. Onlar da kapıya gelip, biz 10 gün kullanmamıza rağmen 50 lira geliyor. Yani biz devletten rica ediyoruz, buna el atsın. Elektrikler gelmiyor çoluk-çocuk çalışamıyor. Elektik bazen akşama kadar gelmiyor." şeklinde konuştu.

"Elektrik olmayınca kameralar da devreye girmediği için hırsızlık oluyor"

Geceleri elektrik kesildiğinde, çalışmayan kameraları fırsat bilen hırsızların iş yerlerine girdiğini ifade eden Mehmet Bağmancı ise yaşadıkları mağduriyeti şöyle dile getirdi:

"Elektrik kesintisinden dolayı rahatsızlık çekiyoruz sanayi sitesinde. Ve bundan dolayı da müşterilerimiz bizi arayıp işlerimizi yapamıyorsunuz diyorlar. Elektrik olmayınca da bizim kameralar da devreye girmiyor, yani geceleri hırsızlık oluyor. Elektrik kesintisinden dolayı kamera kesintileri oluyor. Geceleri de bazen elektrik gidiyor. Biz de burada 4 kişi akşama kadar oturuyoruz, iş yapmıyoruz. Kepenkler bile elektrik ile çalışıyor, elektrik gittiği zaman kepenlerimizi kapatamıyoruz. Elektrik gidince 3 saat boyunca gelmiyor. Geldikten bir saat sonra tekrar gidiyor. Elektrik sıkıntısından dolayı bizlere yardımcı olsalar iyi olur." (Osman Gülebak, Hüseyin Sayhar - İLKHA)




























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir