• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...
Gıdasını Üretemeyen Ülkeler Özgür Olamazlar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ANKARA

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, ile Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, çeşitli temaslarda bulunmak üzere geldikleri Polatlı'daydılar. Sarıeroğlu ve Fakıbaba'ya, Mevsimlik Gezici Tarım İşçilerinin Çalışma ve Sosyal Hayatlarının İyileştirilmesi Projesi (METİP) ve sel felaketiyle ilgili brifing verildi. Daha sonra AK Parti ilçe teşkilatı binasına geçen Sarıeroğlu ve Fakıbaba, burada partililere hitap etti.

Gıdasını Üretemeyen Ülkeler Tam Özgür Ve Bağımsız Olamazlar

Bakan Fakıbaba, çalışma yaparken parolalarının "Gıdasını üretemeyen ülkeler tam özgür ve bağımsız olamazlar" olduğunu belirten Fakıbaba, şu ifadeleri kullandı: "Bunun en güzel son örneği Katar'dır. Tırlar dolusu dolar var ama bakın bir ambargo koydular, adamlar perişan oldu. Onun için inşallah bütün amacımız gıdasını tek başına üreten ve ihracat yapan bir ülke haline gelmek. Onun için bu konuda hiç kuşkunuz olmasın ama bu hemen yarın olacak bir şey değil. Biraz sabırlı olmanızı ben istirham ediyorum." Polatlı'daki mevsimlik tarım işçilerinin çoğunun Şanlıurfa'dan geldiğine işaret eden Fakıbaba, kendisini Polatlı'nın bir hemşehrisi kabul ettiğini aktardı.

"Ricamız Çocukların Gelişim Çağında Çalıştırılmaması"

Bakan Sarıeroğlu ise hükümetin nisan ayında mevsimlik tarım işçileriyle ilgili bir genelge çıkardığını hatırlatarak, şunları kaydetti: "Mevsimlik tarım işçisi olarak çalışan, alın teri döken bütün emekçilerimizin, vatandaşlarımızın ailelerinin sıkıntılarını çözmek için gerekli adımları atacağız. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanıyım ama bir de bayanım. Benim için çocuklarımızın çalışması mevzusu gerçekten hiç affı olmayacak, geri adım atamayacağımız bir mesele. İnşallah Sayın Valimiz eylül ayından itibaren okulumuzu açacak ama sizlerden ricamız çocuklarımızın tam gelişim ve oynama çağında bu tarım işlerinde çalıştırılmaması. Bunlarla ilgili gerekli adımları da atacağız."

Bu haberler de ilginizi çekebilir