• DOLAR 32.373
  • EURO 35.073
  • ALTIN 2325.319
  • ...
Gaziantep`te mesleki eğitim programı başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep 2'nci Organize Sanayi Bölgesi'nde yaklaşık 10 bin metrekare alanda yer alan GSO-MEM'de başta gaz altı kaynakçılığı olmak üzere, elektrik ark kaynağı, ambalaj ve paketleme, bilgisayarlı 3D tasarım, dış ticaret uzmanlık ve microsoft office olarak 5 alanda eğitimlere başlandı.

Uzman eğitmen kadrosu ile verilen eğitimler teorik ve uygulamalı olarak süreceği belirtildi. Teorik ve uygulamalı eğitimlerini tamamlayan toplam 100 kursiyere Milli Eğitim Bakanlığı'nca onaylı sertifika verilecek.

Gaziantep Sanayi Odası, İpekyolu Kalkınma Ajansı ve Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi'nin (GAOSB) desteğiyle hayata geçirilen merkez, Gaziantep'in yanı sıra çevre illerin de mesleki eğitim ve mesleki yeterlilik sertifika ihtiyaçlarına cevap vermeyi amaçlıyor.

20 atölye ve laboratuvar ile 28 derslikten oluşan merkezde, triko örgü kumaş ve dokuma kumaş üretimi ve konfeksiyon atölyesi, boya ve baskı atölyesi, plastik atölyesi, ahşap atölyesi, metal işleri atölyesi, kaynak atölyesi, iklimlendirme atölyesi, elektrik-elektronik atölyesi, makina bakım onarım atölyesi, basınçlı kaplar atölyesi, tesisat atölyesi, inşaat işleri atölyesi, plastik laboratuvarı ve 3D tasarım-yazıcı atölyesi yer alıyor.

Bu atölyeler dışında sanayicilerden gelen talep doğrultusunda da mesleki eğitimlerin de verildiği merkezde, meslek sahibi olmak isteyen gençler, kadınlar engelliler, göçle Gaziantep'e gelen ve dezavantajlı gurup olarak nitelendirilebilecek tüm işsizler mesleki eğitim alabiliyor. (İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir