• DOLAR 32.548
  • EURO 34.925
  • ALTIN 2425.489
  • ...
Ezanı güzel okuma yarışmasının Türkiye finali Gaziantep`te yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından din görevlileri arasında yapılan "Ezanı Güzel Okuma Yarışması"nın finali Gaziantep'te yapıldı. Final programında konuşan Müftü Ahmet Çelik, 15 Temmuz'da ezanın en önemli direnç alanlarından biri olduğuna dikkat çekti.

Bölgelerinde birinci seçilen din görevlileri, Gaziantep İl Müftülüğü tarafından oluşturulan jüri önünde ezan okuyarak maharetlerini sergiledi.

Merkez Ulu Cami'de gerçekleştirilen yarışmaya Afyonkarahisar, Bayburt, Çorum, Edirne, Elazığ, Iğdır İstanbul, Karabük, Karaman ve Kayseri illerinden katılan yarışmacılar jürinin gözetiminde saba, uşşak, rast, segâh ve hicaz makamlarıyla ezanı okudular.

Yarışmanın finaline, Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, Gaziantep Üniversitesi Rektörü Ali Gür, İl Müftüsü Ahmet Çelik, Emniyet Müdürü Erhan Gülveren, protokol üyeleri ve davetliler ile vatandaşlar katıldı.

10 bölgeden birincilerin katıldığı yarışma Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Programda konuşan Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, yarışmaya giren bütün yarışmacıları tebrik ederek, böyle güzel bir programa ev sahipliği yapmanın sevincini yaşadıklarını söyledi.

Müftü Ahmet Çelik ise yaptığı konuşmada, ezanın her gün okunduğu için öneminin farkına varılamadığını ve 15 Temmuz'da ezan ve salaların halkın sokağa çıkmasında en önemli direnç alanlarından biri olduğunu söyledi.

Çelik, yarışmaya 10 bölgeden 10 yarışmacının katıldığını belirterek, şöyle konuştu: "Ezanlar darbe durduran haykırışlarımızdır, çığlıklarımızdır ve sesimizdir." dedi.

Konuşmaların ardından finale geçildi. Yarışmada İstanbul'dan Mustafa Alp Hayta birinci, Gümüşhane'den Umutcan Doğan ikinci, Edirne'den Adlen Mızga ise üçüncü oldu.

Dereceye girenlere ödülleri, Vali Yerlikaya, Müftü Çelik ve diğer protokol üyeleri tarafından verildi.

Yarışmanın birincisi Mustafa Alp Hayta, İLKHA'ya yaptığı açıklamada, birinci olmanın mutluluğu yaşadığını söyleyerek Allah'a şükrettiğini belirtti.

Hayta, "Beni yetiştiren aileme ve herkese teşekkür ediyorum. Güzel bir şekilde hazırlandık. Rabbim de bize nasip etti. Allah'a şükürler olsun bugün burada güzel arkadaşlar edindik ve güzel bir gün geçirdik. Doğrusu birinci olacağımı beklemiyordum. Rabbimin lütfu ile onda da birincilik elde ettik. Daha önce de imam hatipler arasında Kur'an-ı Kerimi okuma yarışmasına katılmıştım. Karadeniz bölge birinciliğim var. Ondan sonra Türkiye'de her hangi bir derece elde edemedim. Bugün nasip oldu. Halkımızı direnişe çağırma açısından özellikle 15 Temmuz günü ezanların ve salaların önemi bayağı bir büyüktü." ifadelerini kullandı.

İkinci olan Umutcan Doğan ise, böyle bir yarışmaya katıldığı için çok mutlu olduğunu, yarışmaya iyi hazırlandığını ve ikinci olmanın sevincini yaşadığını belirtti. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)




































 

Bu haberler de ilginizi çekebilir