• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Venezuela`da bir grup asker `ayaklandı`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Venezuela'nın kuzey batısında Valencia'daki askeri bir üstte bulunan bir grup asker, Devlet Başkan Nicolas Maduro'ya karşı ayaklandı.

Kendilerine "41'nci Tugay" adını veren bir grup asker videoda "Bu bir darbe değil, bu anayasal düzeni sağlamak için yapılan sivil bir hareket" ifadelerini kullandı.

Askerler tarafından gerçekleştirilen ayaklanma, internet üzerinden yayınlandı. Video kısa sürede, tüm ulusal ve uluslararası medyada paylaşıldı.

Venezuela'da petrol gelirlerinin azalması nedeniyle, ekonomik kriz baş göstermiş ve 2 yıldır devam eden protestoların ardı arkası kesilmemişti. Brezilya'da ABD yanlısı Temer tarafından gerçekleştirilen yargı darbesine benzer senaryolar Venezuela için de tartışılmıştı.

Maduro: Olaylar terör saldırısı

Maduro hükümet kanadı tarafından "terör saldırısı" olarak nitelenen saldırıyla ilgili görgü tanıkları gece boyu bölgeden silah sesleri duyulduğunu belirtti.

Maduro yönetimi, muhalefetin, aşırı sağcı radikaller ve suç çetelerinin iş birliği içinde şiddeti körüklediğini savunurken, muhalefet de ölümlerden orantısız güç kullanan güvenlik kuvvetlerini ve hükümet yanlısı milisleri sorumlu tutuyor.

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir